Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noul Opel Ampera-e bate concurenții cu o autonomie de peste 400 km!

13 Septembrie 2016 - 15:13
Denis Godorozea
Noul Opel Ampera-e bate concurenții cu o autonomie de peste 400 km!
Cei de la Opel au dezvăluit mai multe informații despre noul vehicul electric,

Ampera-e, care va debuta în premieră la Salonul Auto de la Paris. Conform producătorului german, noul Opel Ampera-e va elimina cea mai mare problemă pe care o au vehiculele electrice – autonomia redusă. Ei bine, cei de la Tesla Motors au eliminat-o demult în segmentul premium, iar acum vine rândul și segmentului vehiculelor electrice accesibile.

Noua Ampera-e distruge concurența cu o autonomie de peste 400 km, aceasta fiind cu 25% mai mare decât autonomia celui mai apropiat rival – BMW i3 dotat cu noul pachet de baterii opțional de 33 kWh, care oferă o autonomie de 300 km. Datorită pachetului de baterii de 30 kWh, Nissan LEAF oferă o autonomie de 250 km, Renault ZOE este capabil să parcurgă 240 km, iar Volkswagen e-Golf doar 190 km. Chiar și în condiții mai severe de exploatare de zi cu zi, noul Opel Ampera-e va putea parcurge fără probleme peste 300 km.

Deci, care este secretul noii Ampera-e? Desigur, capacitatea pachetului de baterii litiu-ion, care este de două ori mai mare decât cea a concurenților apropiați, constituind 60 kWh. Noul Opel Ampera-e este echipat cu un motor electric de 204 CP şi 360 Nm, care propulsează vehiculul electric de la 0 la 50 km/h în 3.2 secunde în timp ce repriza de la 80 la 120 km/h este efectuată în 4.5 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 150 km/h.

Pentru o recuperare mai eficientă a energiei există regimurile “Low” și “Regen on Demand”, cel din urmă fiind activat prin intermediul padelelor de după volan. Aceste regimuri sunt într-atât de eficiente, încât pot fi utilizate pe post de frână!

Există și un alt regim interesant, numit “One Pedal Driving”, care poate fi utilizat în traficul intens de oraș, sporind autonomia cu 5%. În acest regim conducătorul operează doar cu pedala acceleratorului, iar odată ce ia piciorul de pe pedală, vehiculul electric oprește de unul singur, de parcă ai apăsa pedala de frână.

Având 4,17 metri în lungime, noua Ampera-e oferă un spaţiu mai mult decât suficient pentru cinci persoane la bord și un volum decent al portbagajului de 381 de litri. Conectivitatea modernă Wi-Fi Hotspot,

Apple CarPlay şi Android Auto, este asigurată de sistemului multimedia IntelliLink, iar sistemul OnStar va oferi asistenţă 24 din 24.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (12 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter