Premieră: Noul Porsche Panamera 4 E-Hybrid! (Video)
9 Septembrie 2016, 10:11
La Salonul Auto de la Paris va debuta versiunea “verde” din gama noii generaţii Panamera – noul hibrid Panamera 4 E-Hybrid! Noua Panamera cu propulsie hibridă a devenit mult mai performantă şi eficientă faţă de predecesoare sa, primind şi o altă denumire, unde litera
„S” a fost înlocuită cu cifra „4” însemnând tracţiunea integrală.

Propulsia hibridă ai noii Porsche Panamera 4 E-Hybrid este formată din
benzinarul de 2.9 litri V6 biturbo (330 CP şi 450 Nm) şi un motor electric (136 CP şi 400 Nm), care împreună livrează un total de 462 CP şi 700 Nm, sau cu 46 CP mai mult faţă de generaţia precedentă!
Cei de la Porsche s-au axat pe strategia performanţei, inspirându-se de la hyper-car-ul Porsche 918 Spyder. Astfel, noua Panamera 4 E-Hybrid poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4.6 secunde şi atinge o viteză maximă de 278 km/h, fiind cu 0.9 secunde şi 8 km/h mai rapidă decât precedenta Panamera S E-Hybrid!
Mai mult decât atât, capacitatea pachetului de baterii a sporit de
la 9.4 la 14.1 kWh, ceea ce a
sporit şi autonomia de la 36 la
50 km în regim pur electric. Bateriile pot fi încărcate de la o priză domestică în mai puţin de 6 ore, în timp ce încărcătorul opţional de 7.2 kW va reduce timpul de reîncărcare la 3.6 ore.
Cu bateriile complet încărcate, pentru prima sută de kilometri Porsche Panamera 4 E-Hybrid va consuma doar 2.5 l/100 km şi va emite 56 g/km de CO2. Noul model dispune de câteva regimuri specifice de condus, precum “E-Power”, “Hybrid Auto”, “E-Hold” şi “E-Charge”, unde cel mai eficient regim este noul regim “Hybrid Auto”, care ajustează lucrul propulsiei hibride pentru eficienţă maximă.

La exterior noua Panamera 4 E-Hybrid se deosebeşte prin culoarea verde aplicată etrierelor şi logourilor „E-Hybrid” şi „Panamera 4”, interiorul fiind caracterizat de planşa de bord specifică şi acele ceasurilor de bord vopsite în aceeaşi culoare verde.

Preţul noii Porsche Panamera 4 E-Hybrid va porni de la 107,553 euro în Germania. Primele livrări vor începe de la mijlocul lunii aprilie 2017.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,264
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!