Doar Honda Ridgeline a trecut testul iluminării blocurilor optice al celor de la IIHS! (Video)
26 Octombrie 2016, 16:16
Se pare că pick-up-urile comercializate pe teritoriul SUA au probleme nu doar cu siguranța pasivă, dar și cu cea activă, în ceea ce privește iluminarea pe timp de noapte. Cei de la IIHS au evaluat 23 de tipuri de blocuri optice disponibile pe 11 pick-up-uri testate.

Toate cele patru pick-up-uri compacte, au primit un calificativ slab pentru iluminarea blocurilor optice, acestea
fiind Chevrolet Colorado, care a demonstrat cel mai rău rezultat, GMC Canyon, Nissan Frontier și Toyota Tacoma. Trei din cele șapte pick-up-uri mari au primit același calificativ, acestea fiind Chevrolet Silverado, Ford F-150 și Toyota Tundra. Rezultate marginale au arătat blocurile optice pick-up-urilor Nissan Titan și Ram 1500, în timp ce GMC Sierra a primit calificativul “acceptabil”.
Doar un singur pick-up, noua generație Honda Ridgeline, a primit un calificativ bun pentru iluminarea blocurilor optice.

Totuși, modelul Ridgeline indică rezultate bune doar în versiunile de top RTL-E și Black Edition, echipate cu cele mai sofisticate blocuri optice cu LED-uri pentru faza scurtă, în timp ce versiunile incipiente și medii dispun de blocuri optice cu caracteristici demne doar pentru un calificativ slab.
În testele blocurilor optice cei de la IIHS verifică distanța de iluminare, atunci când vehiculul se deplasează pe linie dreaptă sau în curbe cu raze diferite, dar și strălucirea luminii, care și cauzează orbirea conducătorilor traficului din întâmpinare.

Începând cu 2017, cei de la IIHS vor face testul iluminării blocurilor optice obligatoriu, iar pentru a primi calificativul Top Safety Pick+ pentru siguranță, automobilele vor trebui să ofere blocuri optice cu caracteristici bune sau acceptabile.

Reamintim, că marea majoritatea SUV-urilor compacte au avut rezultate slabe la testul blocurilor optice, iar unicul automobil din clasa medie, care a primit calificativul bun, a fost Toyota Prius V.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,320
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!