Mercedes-Benz va construi primul SUV electric în Bremen!
28 Octombrie 2016, 13:00
Cei de la Mercedes-Benz au confirmat – primul SUV electric va fi construit la uzina producătorului german din Bremen, Germania, unde mai sunt
produse modelele C-Class, E-Class, GLC, SL şi SLC. La aceeaşi uzină vor
fi produse viitoarele modele hibride C-Class şi GLC, dar şi viitorul GLC F-CELL – SUV-ul electric cu pachet de celule de combustibil alimentate de hidrogen.
Viitorul SUV electric va face parte dintr-un nou sub-brand dedicat vehiculelor electrice, numit EQ,
care promite să lanseze peste 10 vehicule electrice către anul 2025. Viitorul SUV electric al celor de la Mercedes-Benz va debuta în
2019, iar designul acestuia va
deriva din SUV-ul conceptual Mercedes-Benz Generation EQ (în imagini), care a fost dezvăluit la Salonul Auto de la Paris din acest an.
Din punct de vedere al dimensiunilor, SUV-ul electric va fi mai compact decât Tesla Model X şi va avea dimensiuni comparabile cu actualul Mercedes-Benz GLC.

Performanţele viitorului SUV electric vor fi similare conceptului. Astfel, acesta va avea două motoare electrice amplasate pe ambele axe cu o putere cumulată de 408 CP şi 700 Nm, suficientă pentru un demaraj de la 0 la 100 km/h de 5.0 secunde.
Pachetul de baterii litiu-ion, care va fi produs de către cei de la Accumotive în Kamenz (Saxonia), va oferi o autonomie de 500 de kilometri.
Conform şefului Daimler AG, Dieter Zetsche, produsul final va costa aproximativ cât un Mercedes-Benz GLC echipat rezonabil. Astfel, ne
putem aştepta la un preţ de aproximativ 50,000 de euro sau de două ori mai mic decât cel cerut pentru o Tesla Model X!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,829
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!