Un BMW a atins viteza de 186 km/h în două roţi! (Video)
27 Octombrie 2016, 09:21
La începuturile istoriei cei de la AutoVAZ promovau automobilele sale prin diferite show-uri publice, în repertoriul cărora intra unul dintre cele mai spectaculoase trucuri – mersul în două roţi. Cât de spectaculos nu ar fi fost acel truc, viteza pe care o poţi
dezvolta în două roţi este extrem de mică. Totuşi, în 1997 suedezul Goran Eliason a înregistrat un record de 181.25 km/h, circulând în două roţi!
Pentru a bate recordul, care s-a menţinut aproape 20 de ani, finlandezul pe nume Vesa Kivimaki a
apelat la producătorul de cauciucuri Nokian Tyres, care a elaborat pentru această încercare cauciucuri cu inserţii din aramid – un material rezistent, utilizat în scuturile antiglonţ. Astfel, greutatea maşinii poate fi menţinută un timp îndelungat, fără ca cauciucurile să cedeze.
Pentru a pune maşina în două roate, un BMW 330d Coupe (E92), a fost utilizată rampa tradiţională, iar recordul trebuia executat în ambele direcţii timp de o oră, fiind cronometrat pe o porţiune de 100 de metri.
În rezultat viteza medie a constituit 186.269 km/h, astfel Vesa Kivimaki a reuşit să ajungă în Cartea Recordurilor Guinness. Deşi a bătut precedentul record cu doar câţiva kilometri la oră, recordul în sine arată excepţional!
Câtă concentrare trebuie să ai ca să menţii echilibrul pe această muchie de cuţit!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,540
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!