Audi şi Volkswagen spun adio curselor de anduranţă şi raliurilor cu victorii spectaculoase! (Video)
22 Noiembrie 2016, 13:42
Anterior anunţam despre faptul că cei de la Audi părăsesc cursele de anduranţă inclusiv cursa de la Le Mans, dar şi despre cei de la Volkswagen, care se retrag din
campionatul mondial de raliuri WRC. Totul, din cauza scandalului „Dieselgate”…
În week-end-ul trecut, au avut loc ultimele curse pentru cei doi producători, care au avut parte de cea mai spectaculoasă retragere posibilă!
Cei de la Audi au obţinut primele două poziţii în ultima cursă a campionatului FIA World Endurance Championship, care a avut loc în Bahrain. După 6 ore ale cursei extreme, cele două prototipuri hibride Audi R18, au venit la finiş la o distanţă de 16.419 secunde, pe primul loc clasându-se echipajul Di Grassi/Duval/Jarvis (nr. 8), în timp ce poziţia secundă a fost ocupată de către echipajul Fassler/Lotterer/Treluyer (nr. 7). Totuşi, campionatul a fost câştigat de către echipajul cu numărul 2 al celor de la Porsche – Dumas/Jani/Lieb.
În semn de recunoştinţă pentru luptele pe care le-au avut, cei de la Toyota au mulţumit pe cei de la Audi într-un mod memorabil – prototipurile nipone aveau
stickere speciale, prin intermediul cărora cei de la Audi au fost mulţumiţi de către echipa niponă.
De-a lungul celor 18 ani de participare în cursele de anduranţă, cei de la Audi au obţinut 107 victorii, inclusiv 13 victorii în legendara cursă de 24 de ore de la Le Mans. Pentru că în viitor vehiculele electrice vor juca un rol crucial în lumea auto, cei de la Audi îşi vor concentra resursele către campionatul bolizilor electrici Formula E, tot odată oferind automobile pentru cursele de anduranţă, precum Audi R8 LMS sau Audi RS3 LMS.
La rândul său, arena sporturilor cu motor, o părăseşte şi Volkswagen. Cel puţin, oficial, producătorul german nu va mai participa în campionatul mondial de raliuri WRC. Retragerea din raliuri a fost una cât se poate de fastuoasă.
La ultima etapă din Australia, piloţii Volkswagen au ocupat primele două poziţii. Pe primul loc a venit Andreas Mikkelsen (co-pilot Anders Jaeger), iar pe locul secund, campionul acestui sezon, Sebastien Ogier (co-pilot Julien Ingrassia), care a pierdut în jur de 20 de secunde în urma unei greşeli, ceea ce l-a împiedicat să învingă în ultima etapă.
Ambii piloţi au pilotat câte-un Volkswagen Polo R WRC. Spre deosebire de cei de la Audi, cei de la Volkswagen au devenit campionii acestui sezon WRC, atât în clasamentul piloţilor, cât şi în clasamentul constructorilor.
Cei trei ploţi, împreună cu Jari Matti Latvala, care au concurat pentru echipa Volkswagen, acum sunt în căutare de lucru în alte echipe...
Retragerea celor de la Audi şi Volkswagen din sporturile cu motor, a pus capăt unor ere glorioase în competiţiile de anduranţă şi în raliuri. În cele două video de mai jos puteţi urmări cele mai spectaculoase momente din ultimele curse victorioase a celor de la Audi şi Volkswagen.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,006
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!