Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

BMW, Daimler, Ford şi Volkswagen vor crea staţii de încărcare ultra-rapidă de 350 kW!

29 Noiembrie 2016 - 16:16
Denis Godorozea
BMW, Daimler, Ford şi Volkswagen vor crea staţii de încărcare ultra-rapidă de 350 kW!
Patru constructori auto fac istorie pentru viitorul mobilităţii electrice. BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company şi Volkswagen Group împreună cu Audi şi Porsche, au semnat un acord, pentru crearea unei reţele cu cele mai rapide staţii de încărcare din Europa. Primele staţii de acest gen vor apărea în Europa începând cu anul 2017. Planul iniţial este de a crea cel puţin 400 de staţii de acest gen, iar către anul 2020, reţeaua se va extinde şi va număra mii de staţii de încărcare ultra-rapidă!

Scopul principal este identic celui, pe care şi l-au propus cei de la Tesla Motors atunci când au lansat staţiile Tesla Supercharger – de a crea staţii, care vor permite călătoriile lungi cu vehiculele electrice, care anterior nu au fost posibile. Reţeaua va fi bazată pe standardul CCS (Combined Charging System) şi va oferi încărcare ultra-rapidă cu capacitatea de până la 350 kW! Este extrem de mult, chiar şi comparativ cu staţiile celor de la Tesla Motors, care au o capacitate de încărcare de „doar” 145 kW! Astfel, un „plin” pentru un vehicul electric în viitor va dura o fracţiune din timpul pe care îl pierd la staţiile electrice electromobilele actuale!

Se pare că constructorii auto europeni nu au rămas în urma celor de la Tesla, ci au pregătit un plan strategic de ofensivă, care va veni mai întâi cu reţeaua de încărcare ultra-rapidă, iar mai apoi cu vehiculele electrice, care vor putea fi încărcate la această reţea, astfel, fiind mai dorite de către consumatori, care vor şti, că vor avea unde să-şi încarce rapid vehiculele electrice şi vor putea călători pe distanţe lungi, având în vedere că viitoarele modele promit autonomii de 700 km! Astfel, suntem martorii unui adevărat moment istoric în lumea auto!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter