Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Daimler va investi 10 miliarde de euro în vehiculele electrice!

28 Noiembrie 2016 - 09:23
Denis Godorozea
Daimler va investi 10 miliarde de euro în vehiculele electrice!
Segmentul vehiculelor electrice este în continuă creştere, iar cei de la Daimler AG sunt pregătiţi să intre în forţă pe acest segment de piaţă, care a fost propulsat nu doar de către cei de la Tesla, dar şi de neîncrederea consumatorilor în vehiculele diesel, care au fost umbrite de scandalul celor de la Volkswagen. Similar celor de la Volkswagen, cei de la Daimler AG vor investi masiv în tehnologiile vehiculelor electrice, mai exact în jur de 10 miliarde de euro!

Datorită acestor investiţii imense vor apărea 10 vehicule electrice către anul 2025. Şapte din acestea vor fi Mercedes-Benz, iar trei vor fi modelele smart, care datorită tehnologiilor avansate în domeniul bateriilor, vor avea o autonomie de 700 km! Reamintim, la moment, vehiculele electrice smart electric drive pot parcurge doar 155-160 km cu un singur „plin”.

Modelele electrice a celor de la Mercedes-Benz vor fi bazate pe aceeaşi platformă, iar primul vehicul electric, va fi un SUV de dimensiunile lui GLC prefaţat de conceptul Generation EQ, unde EQ va fi denumirea brandului, care se va axa pe vehiculele electrificate. În contrast cu cei de la Volkswagen, care vor scoate propulsoarele diesel de pe piaţa SUA, pentru a se axa pe SUV-uri şi vehicule electrice, cei de la Daimler AG nu au planuri de a retrage diesel-urile de pe piaţa nord-americană, deşi vânzările acestora au scăzut de la 5% din totalul vânzărilor de acum câţiva ani la sub un procent în momentul de faţă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter