Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Maserati va crea un concurent pentru Porsche 911 şi Jaguar F-TYPE, care va avea şi versiune pur electrică!

25 Noiembrie 2016 - 15:59
Denis Godorozea
Maserati va crea un concurent pentru Porsche 911 şi Jaguar F-TYPE, care va avea şi versiune pur electrică!
Cei de la Maserati au confirmat producţia modelului Alfieri, prezentat în calitate de concept la Salonul Auto de la Geneva din 2014.

Modelul va rivaliza cu Porsche 911 şi Jaguar F-TYPE şi va fi construit pe o platformă nouă, în care vor fi utilizate unele componente de la sedanul Ghibli. Sub capotă se va regăsi un

V6 Twin Turbo, iar tracţiunea va fi pe puntea spate. Există posibilitatea, ca modelul de producţie să ofere mai multe versiuni de putere a acestui propulsor, care ar putea varia de la 410 la 520 CP. Conform oficialilor, modelul cu propulsor convenţional va debuta în 2019 sau 2020 şi va avea caroserie coupe şi decapotabilă. Preţul viitorului sport-car de producţie va fi comparabil cu cel al modelului Jaguar F-TYPE. Şi mai impresionantă este declaraţia, că viitorul Maserati Alfieri va avea şi o versiune pur electrică, care va debuta către sfârşitul anului 2020! Astfel, noua platformă al viitorului sport-car Maserati, va fi gândită astfel, încât să poată adopta şi o propulsie electrică. Va fi o adevărată provocare pentru ingineri să creeze pe aceeaşi platformă un sport-car performant, dar şi un vehicul electric, care va fi cel puţin la fel de performant şi care nu va avea probleme cu autonomia, având în vedere cât de diferit este aranjamentul unei propulsii convenţionale faţă de una electrică.

Sperăm doar, că proporţiile şi designul spectaculos demonstrat de conceptul Maserati Alfieri, nu vor avea de suferit în urma acestei provocări, pentru că arată de-a dreptul excepţional!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (6 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter