Parlamentul a votat: Autovehiculele cu numere străine pot fi înregistrate în Moldova cu o reducere de 70%!
28 Noiembrie 2016, 17:44
Anterior anunţam despre aprobarea de către guvern a unor modificări legislative care stabilesc noi condiţii pentru deţinătorii de autovehicule înregistrate în străinătate, dar care circulă pe teritoriul Republicii Moldova. Vinerea trecută, 25 noiembrie 2016, aceste modificări au fost votate în Parlament în prima lectură.
Astfel, în perioada 1 decembrie – 1 aprilie 2017, persoanele fizice rezidente care au introdus pe teritoriul ţării până în data de 1 noiembrie curent autoturisme cu numere de înmatriculare străine, chiar şi mai vechi de 10 ani, au dreptul să le înmatriculeze în Moldova, achitând doar 30% din cota accizelor stabilită
pentru anul 2016, prezentând doar confirmarea de achitare a vinietei! Excepţie fac doar mijloacele de transport înregistrate în localităţile din stânga Nistrului şi municipiul Bender.

După această perioadă, persoanele care nu s-au conformat prevederii, urmează să-şi scoată autoturismele din ţară.
Mai mult decât atât, din 1 aprilie 2017 va fi interzisă circulaţia pe drumurile publice a autovehiculelor cu plăcuţe eliberate de localităţile din regiunea transnistreană, aflate în posesia sau folosinţa persoanelor fizice care deţin permis de conducere al Republicii Moldova. Poliţia va fi în drept să aplice şoferilor o amendă de la 25 la 30 de unităţi convenţionale cu aplicarea a 4 puncte de penalizare.
O altă modificare prevede ca persoanele străine, care deţin permis de conducere eliberat de ţara de evidenţă permanentă a mijloacelor de transport, se pot afla pe teritoriul Republicii Moldova mai mult de 180 de zile. În acest caz, ei vor achita vinieta în mărime de 180 de euro pentru fiecare următoarele 180 de zile de aflare în ţară.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
53,640
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!