Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Porsche va produce 20,000 de vehicule electrice anual!

29 Noiembrie 2016 - 12:20
Denis Godorozea
Porsche va produce 20,000 de vehicule electrice anual!
Era electrificării nu va ocoli nici pe cei de la Porsche. Deja cunoaştem, că primul vehicul electric al celor de la Porsche va apărea către sfârşitul acestei decade şi va fi bazat pe conceptul Mission E. Recent, şeful Porsche, Oliver Blume, a declarat că producătorul german va produce 20,000 de vehicule electrice anual! Această cifră este mai mult decât de două ori mai mică faţă de vânzările celor de la Tesla Motors, care au depăşit 50,000 de unităţi în 2015.

Totuşi, este o cifră impunătoare pentru un brand precum este Porsche.

Pentru a atinge acest scop, cei de la Porsche vor lărgi uzina din Stuttgart-Zuffenhausen. Aici au fost deja create 1,000 de locuri de muncă noi, iar în următorii ani aici vor fi create în jur de 1,400 de locuri de muncă adiţionale şi vor fi investiţi 700 de milioane de euro pentru un nou atelier de vopsire, un nou atelier de producere a caroseriilor şi un atelier pentru producţia motoarelor electrice. Adiţional, actualul atelier de producere a caroseriilor va fi lărgit, iar centrul de dezvoltare de la Weissach va primi noi investiţii.

Reamintim, că Porsche Mission E Concept dispune de patru motoare electrice (câte unul pentru fiecare roată), care livrează un total de peste 600 CP, ceea ce este suficient pentru a accelera de la 0 la 100 km/h în 3.5 secunde şi de la 0 la 200 km/h în mai puţin de 12 secunde. Datorită unui sistem de 800 volţi pachetul de baterii instalat în podea poate fi reîncărcat până la 80% în doar 15 minute, iar încărcat la 100% acesta va oferi o autonomie de 500 km.

Ulterior ar putea apărea versiunea electrică al lui 718 Boxster, care la moment nu a fost confirmată, dar şi o versiune de performanţă numită GT-E, care va fi un fel de 911 GT3 RS, doar electric. Pe ce platformă va fi creat viitorul GT-E, nu se cunoaşte, însă probabilitatea este mare că acesta va fi bazat pe viitoarea generaţie Porsche 911, despre care se spune că va primi versiune hibridă şi una pur electrică.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter