Premieră: Noua generaţie Mazda CX-5!
16 Noiembrie 2016, 10:39
La Salonul Auto de la Los Angeles a debutat noua, cea de-a doua generaţie Mazda CX-5. Prima generaţie CX-5 a
fost cea care a adoptat pentru prima dată limbajul de design KODO, iar a doua generaţie ne demonstrează cât
de mult a evoluat acest limbaj şi cât de spectaculos arată acesta pe noul SUV nipon.
Deşi şi-a păstrat în mare parte gabaritele, având o lungime, lăţime şi ampatament identic - 4,550 mm, 1,840 mm şi, respectiv 2,700 mm, fiind modificată doar înălţimea, care a coborâtă cu 20 mm la 1,690 mm, silueta noului CX-5 se percepe total diferit! Este un SUV mult mai dinamic, cu un aspect provocător şi o agresivitate deosebită. Proporţiile au fost modificate şi datorită montanţilor frontali, care au fost mutaţi mai în spate cu 35 mm, dar şi alungirii vizuale a capotei, calandrul fiind poziţionat acum sub unghi inversat, amintind de botul unui rechin. Blocurile optice faţă sunt extrem de înguste, fiind integrate în calandru.
Spre deosebire de schimbările radicale ai părţii frontale, partea laterală şi posteriorul, reprezintă mai degrabă o evoluţie a modelului curent.
Totuşi, conturul geamurilor laterale este mai elegant, iar blocurile optice spate mai stilate.
Interiorul dispune de un design mult mai aerat şi stilat, datorită display-ului multimedia de 7 inch, care nu mai este integrat în bord, ci „pluteşte” deasupra acestuia.
Stilate sunt şi prizele sistemului de climatizare, care dispun de o formă tridimensională, în timp ce tunelul central acum este mai ridicat, iar levierele transmisiilor automate şi


















manuale, sunt poziţionate mai sus cu 60 mm şi, respectiv 40 mm. Aceste schimbări oferă şi o ergonomie mai bună. Opţional este oferit sistemul Bose cu 10 boxe. Având în vedere gabaritele practic identice, volumul portbagajului a crescut cu doar 2 litri la 505 litri.
Împreună cu rigiditatea caroseriei sporită cu 15.5%, sistemul revoluţionar G-Vectoring Control va oferi noului CX-5 o manevrabilitate impecabilă. Sub capotă se vor regăsi trei propulsoare la alegere două pe benzină SKYACTIV-G 2.0 şi SKYACTIV-G 2.5, dar şi dieselul SKYACTIV-D 2.2. Opţional va fi
oferit şi sistemul de tracţiune
integrală i-ACTIV AWD.



Noua Mazda CX-5 dispune
şi de tehnologiile de siguranţă i-ACTIVSENSE, de cruise-control adaptiv “Mazda Radar Cruise Control” şi sistemul de recunoaşterea a semnelor de circulaţie “Traffic Sign Recognition”.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,631
GALERIE FOTO (34 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!