Premieră: Noul Cadillac CT6 Plug-In Hybrid
16 Noiembrie 2016, 08:23
Cei de la Cadillac vor dezvălui la Salonul Auto de la Los Angeles versiunea hibridă a navei amiral CT6. Noul Cadillac CT6 Plug-In Hybrid dispune de o propulsie hibridă
inovativă formată dintr-un benzinar turboaspirat de 2.0 litri şi o nouă transmisie variabilă, dezvoltată în
exclusivitate pentru acest model, care include angrenaje planetare, cinci ambreiaje şi două motoare electrice a câte 100 CP.
Puterea totală a sistemului hibrid este de 340 CP şi 582 Nm, ceea ce conferă acestui mastodont luxos o acceleraţie de la 0 la 60 mile pe oră (96 km/h) de 5.2 secunde şi o viteză maximă de 241 km/h. Astfel, „Caddy” hibrid este practic la fel de rapid precum un BMW 740e iPerformance. Pachetul de baterii litiu-ion are o capacitate dublă faţă de bavarez - 18.4 kWh. Acesta este amplasat deasupra axului spate şi poate fi încărcat de la o priză de 220 de volţi în mai puţin de 5 ore.

În regim pur electric CT6 Plug-In Hybrid oferă o autonomie de 30 de mile (48 km), viteza maximă în acest regim fiind limitată la 78 mile pe oră (125 km/h). În regim hibrid consumul mixt este estimat la 3.62 l/100 km, în timp ce autonomia depăşeşte 400 de mile (644 km). Sedanul hibrid dispune de sistem start/stop şi sistem de regenerare a energiei în timpul frânării.
La exterior versiunea hibridă se deosebeşte printr-un calandru cu mai puţine elemente cromate şi logourile „Plug In Hybrid” în partea de jos a uşilor spate şi „2.0 E” pe capacul portbagajului. Interiorul întâmpină cu o planşă de bord digitală şi un sistem multimedia adaptat modelului hibrid, care afişează toată informaţia privind lucrul sistemului hibrid.
Noul Cadillac CT6 Plug-In Hybrid se va lansa pe piaţa din SUA în primăvara anului 2017 şi va avea un preţ de pornire de 75,095 de dolari sau cu
14,000 de dolari mai accesibil decât bavarezul BMW 740e iPerformance. Spre deosebire de modelele convenţionale, care sunt produse în SUA, hibridul celor de la Cadillac va fi produs în China.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,023
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!