Premieră: Noul Jaguar I-Pace Concept – SUV-ul electric al britanicilor! (Video)
15 Noiembrie 2016, 09:47
La un eveniment special care a avut loc înaintea Salonului Auto de la Los Angeles, a fost dezvăluit conceptul viitorului SUV electric Jaguar I-Pace.
Este cert faptul că odată cu venirea vehiculelor electrice, forma automobilelor se va schimba radical. Pentru că substratul propulsiei
electrice este mai compact, spaţiul de la interior poate fi mărit, iar din această cauză se schimbă şi proporţiile.
Acest lucru îl demonstrează conceptul
Jaguar I-Pace, care are proporţii ce combină SUV-ul, hatchback-ul, coupe-ul şi sedanul, formând o nouă identitate pentru vehiculele electrice.
Proporţiile inedite sunt accentuate şi de jantele supradimensionate de 23 de inch. Datorită siluetei fluide, noul I-Pace are un coeficient aerodinamic
de doar 0.29. Conceptul electric are 4,680 mm în lungime, 1,890 mm în lăţime, 1,560 mm în înălţime şi un ampatament de 2,990 mm.
Interiorul este extrem de spaţios pentru cei cinci ocupanţi, oferind conectivitate modernă şi un display de 12 inch interactiv pentru conducător.
Precum şi electromobilele celor de la Tesla, noul I-Pace dispune de două compartimente pentru bagaje - unul din faţă cu un volum de 28 de litri şi unul tradiţional de 530 de litri.
Platformă pur electrică combină două motoare electrice pentru un total de 400 CP şi 700 Nm, ceea ce îi permite să accelereze de la 0 la 100 km/h în
jur de 4 secunde, în timp ce pachetul de baterii litiu-ion de 90 kWh amplasat în podea oferă o autonomie de peste 500 de kilometri. Acesta poate fi
încărcat până la 80% în 90 de minute la o staţie de încărcare rapidă de 50 kW. Încărcarea deplină la aceeaşi staţie va dura puţin peste două ore.
Modelul de producţie Jaguar I-Pace va fi dezvăluit la sfârşitul anului 2017, iar vânzările acestuia vor demara în 2018.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,270
GALERIE FOTO (60 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (4 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!