Primele exemplare Honda Clarity au ajuns în Europa!
29 Noiembrie 2016, 17:47
În timp ce producătorii auto europeni privesc în viitorul electromobilelor, cei de la Honda nu se grăbesc de
lansarea vehiculelor pur electrice.
În schimb, producătorul nipon implementează tehnologiile celulelor de combustibil alimentate de hidrogen, la care au lucrat mai bine de 30 de ani. Fiind lansat în Japonia şi în SUA, noul vehicul electric alimentat de hidrogen, Honda Clarity, în sfârşit a ajuns şi în Europa. Primele şase exemplare Honda Clarity vor ajunge la clienţi din Londra şi Copenhaga.
Totuşi, dezvoltarea acestui tip de vehicule pare să nu fie una foarte rapidă. Proiectul HyFIVE, menit să popularizeze vehiculele “Fuel Cell” şi staţiile de alimentare cu hidrogen în Europa, presupune lansarea unui total de 185 de vehicule electrice propulsate de hidrogen de la 5 producători auto în Austria, Danemarca, Germania, Italia, Suedia şi Marea Britanie.
Un număr relativ mic, comparativ cu vehiculele electrice, ponderea cărora creşte de la o zi la alta…Conform celor de la Honda, către anul 2030 două treimi dintre toate vehiculele vândute la nivel global vor fi electrificate. Noul Clarity este apogeul tehnologiilor în domeniul vehiculelor electrificate al celor de la Honda, acesta fiind echipat cu celule de combustibil, care generează electricitate de peste 100 kWh,
suficientă pentru o autonomie de peste 700 km (în SUA modelul are o autonomie certificată de 589 km). Cel mai mare avantaj faţă de vehiculele pur electrice, este suplinirea rezervoarelor cu hidrogen, din care este generată electricitatea, care durează doar 3 minute, similar plinului unui automobil convenţional.
Consideraţi că vehiculele cu celule
de combustibil, precum este Honda Clarity, au un viitor, având în vedere infrastructura slab dezvoltată a
staţiilor de alimentare cu hidrogen, preţul ridicat, dar şi perspectivele mai bune a vehiculelor electrice, care
începând cu 2017 vor primi staţii de încărcare ultra-rapidă de 350 kW?
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,375
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!