Smartphone-urile nu vor mai distrage conducătorii auto! Iată cu ce propunere vin cei de la NHTSA!
24 Noiembrie 2016, 16:04
Utilizarea telefoanelor mobile de către conducătorii auto în timpul condusului, este extrem de periculoasă, rezultând în accidente, deseori fatale. Pentru a combate această problemă, Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzile din Statele Unite (NHTSA) a propus producătorilor de smartphone-uri să introducă voluntar un regim special de funcţionare, care va minimiza distragerea conducătorului.

Numit „Driver Mode”, viitorul regim va fi un analog regimului „Airplane Mode”, dedicat conducătorilor auto, care va
simplifica interfaţa dispozitivului şi va limita mai multe funcţii a acestuia. Cei de la NHTSA, propun ca acest regim să fie activat automat, atunci când maşina începe mişcarea, iar smartphone-ul este conectat la sistemul multimedia al automobilului. Regimul „Driver Mode” ar putea fi activat şi manual, iar odată activat, acesta va limita funcţionalităţile dispozitivului. Autorităţile americane propun să fie dezactivată introducerea manuală a textului, difuzarea video-urilor, listarea imaginilor, dar şi vizualizarea reţelelor de socializare sau a paginilor web. Totuşi, sunt unele
momente, care trebuie luate în calcul. Spre exemplu, cum va face diferenţa dintre conducător şi pasager atunci când regimul „Driver Mode” se va activa automat? Sau cum se va activa automat dacă nu este conectat la sistemele vehiculului?

Cei de la NTHSA speră că producătorii dispozitivilor moderne vor putea „inventa ceva viabil”, pentru a reduce riscul distragerii celui de la volan în timp ce conduce.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,435
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!