Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Teste drive de familie cu Volvo XC90: familia Şevciuc, trei valize şi un câine bine îmbrăcat

26 Noiembrie 2016 - 09:47
Ilie Toma
Teste drive de familie cu Volvo XC90: familia Şevciuc, trei valize şi un câine bine îmbrăcat
Aşa se întâmplă că în fiecare nou week-end, în care acest Volvo XC90 R-Design ajunge în sânul unei familii, el reuşeşte să-i surprindă pe membrii ei şi să-i provoace la gânduri măreţe! Iar în ultimul week-end SUV-ul suedez a ajuns pe mâinile lui Constantin Şevciuc, un manager de top din Chişinău, din ăia vânaţi de agenţiile de head-hunting.

Venise târziu acasă şi, deoarece fetiţa cea mică adormise deja, lăsase dezvăluirea surprizei pentru a doua zi. Iar a doua zi, cea micuţă era prima care se trezise. Doar că nici nu bănuia ce surpriză o aşteaptă!

Au mers repede cu toţii în curtea casei şi au rămas cu ochii aţintiţi spre marele SUV, proaspăt poposit în curtea lor. Ideea unei călătorii de week-end s-a născut imediat, iar în timpul micului dejun ea s-a copt repede şi bine de tot, ca o omletă pusă pe ulei încins.

Iar când vine vorba de călătorii, familia Şevciuc are nişte valize cu totul speciale. Una din ele are lăbuţe galbene şi-i aparţine celei mai mici fetiţe. Ea o poartă după ea, păzind-o cu sfinţenie în toate călătoriile de familie. Apoi, mai există alte două valize luate parcă din recuzita unui mare teatru, care trec din mână în mână la oricine are poftă să le poarte într-o asemenea călătorie. Deci, puteţi intui deja că în scurt timp, toate cele trei valize fermecătoare ale acestei minunate familii erau deja fie în portbagajul imens al lui Volvo XC90, fie în mâna cuiva din familie, dar tot lângă maşină.

Câinele familiei a fost cel mai reticent faţă de SUV-ul suedez. N-a lătrat la el, l-a luat imediat drept un nou membru al familiei, însă nu voia nici în ruptul capului să urce în portbagajul maşinii, chiar dacă i se făcuse loc. Îl năpădeau amintirile despre veterinar, or, pentru acest patruped fidel portbagajul oricărei maşini de asociază deja cu o nedorită vizită la medic. Câinele s-a lăsat cu greu convins să urce, totuşi, în portbagajul lui XC90 pentru o poză, după care a zbughit-o imediat de acolo.

Pisica familiei, însă, a fost mai curajoasă în braţele micuţei fetiţe ce-o proteja. Pisica are şi un nume drăgut – Caşcaval – şi cred că intuim cu toţii de unde i se trage. Cert este că micuţul Caşcaval îşi privea duios stăpânii, aproape încercând să-i convingă să adopte acest nou membru al familiei, venit din Suedia.

Constantin are o dilemă de azi încolo. Toată familia îi spune cât de mult le place acest Volvo XC90 R-Design şi încearcă să-l convingă să-l cumpere neîntârziat. Ba chiar, între noi fie vorba, doi dintre membrii familiei s-au apropiat tiptil de noi şi ne-au îndemnat în şoaptă la un grozav complot în acest sens, că poate aşa l-om îndupleca pe tatăl familiei.

Şi uite aşa, în ton de zâmbete şi comploturi de sărbătoare, toată familia a urcat la bord, cu scaune speciale, cu centuri cuplate şi tot ceea ce se cuvine pentru o călătorie sigură. Şi dacă toate aceste atribute sunt, de fapt, obligatorii în orice maşină, atunci când urci la bordul unui Volvo, maşina te disciplinează şi mai mult, amintindu-ţi imediat cât de importantă e siguranţa familiei tale în orice călătorie motorizată. „Maşina e superbă, Ilie!”, îmi zice Constantin plin de entuziasm în timp ce conduce şi vorbeşte cu mine la telefon prin conexiune Bluetooth. Eu şi Alex, fotograful nostru, suntem în altă maşină şi abia aşteptăm să-i tot auzim impresiile despre maşină în timp ce el o conduce. Sunt impresii „LIVE”, dacă putem spune, deşi Constantin a condus-o multişor şi o seară înainte, şi o va mai conduce pentru două zile.

„Merge extraordinar de bine, are şi o ţinută de drum bună, dar şi confortul suspensiei e extraordinar – tu vezi că eu trec în fiecare zi pe traseul ăsta dinspre Ialoveni spre Chişinău, care e un fel de prundiş-beton, nici nu ştiu cum să-i spun, dar face orice maşină să tremure din măruntaie. XC90 pluteşte peste el, cred că datorită faptului că suspensia e pneumatică. E altă clasă, e altceva, cum se zicea într-un spot publicitar la un cu totul alt produs!”

„Şi motorul... rupe, ca să-ţi zic simplu. Rupe din loc când vrei, imediat, fără întârzieri.”. Constantin conduce în fiecare zi o maşină germană, cumpărată în acest an, cu un motor de 1.4 turbo sub capotă. „M-am obişnuit deja cu motoare turbo, cu reacţia asta a lor imediată, de la benzinarele turbo moderne, dar aici se simte că totul se întâmplă mai repede, şi când te gândeşti, motorul e diesel, totuşi, plus că maşina e foarte mare, plus că sunt 2.0 litri, nu 3 litri sau mai mult. Şi totuşi, motorul face minuni, îi dă maşinii o dinamică extraordinar de bună.”

Fata cea mare, o adolescentă deja, luase loc alături de tatăl el în prima etapă a călătoriei de week-end şi în timp ce Constantin ne relata senzaţiile lui plăcute prin Bluetooth, ea zâmbea tot mai încrezută, pe de o parte, mândră de tatăl său, pe de altă parte ştia ea, probabil, că senzaţiile exaltante ale tatălui măresc şansa „adopţiei” SUV-ului în familie.

După un segment de drum în care am tot mers alături, i-am urat un drum bun mai departe şi un week-end minunat acestei minunate familii. „Ne auzim luni, Constantine, cu impresii complete!”, i-am zis eu şi i-am lăsat să savureze week-end-ul lor de familie la bordul unei maşini extraordinare.

Luni, primesc un mesaj de la Constantin: „Ilie, maşina e pur şi simplu extraordinară, am rămas încântaţi de ea. Soţia mea a zis că vrea doar Volvo de acum :))) Trebuie să recunosc că preţul e o barieră, dar măcar mi-a dat voie să mă uit şi la Volvo S90. :) Principalul Volvo să fie!”

Şi îi înţelegem perfect. De multe ori am zis-o şi în testele noastre drive, că Volvo are ceva special în filosofia maşinilor, în filosofia mărcii şi a felului în care te atrage la bord. O face altfel decât alte mărci premium. Apelează în primul rând la inteligenţa ta şi mult mai puţin la exhibiţionismul expirat. Volvo nu vrea vânzări de două milioane de maşini pe an, însă e fericită să ajungă în mâinile oamenilor inteligenţi, care o apreciază şi o înţeleg în totalitate. Poate de asta e atât de specială. Poate de asta îi cucereşte ireversibil pe cei ce o probează şi încep a se molipsi de tot ce oferă ea cu adevărat!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (25 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter