Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Au mai rămas 6 zile până la startul expediţiei spre Laponia! Iată care va fi traseul din acest an!

6 Decembrie 2016 - 16:52
Ilie Toma
Au mai rămas 6 zile până la startul expediţiei spre Laponia! Iată care va fi traseul din acest an!
Simţiţi deja atmosfera Crăciunului şi a sărbătorilor de iarnă? De astăzi suntem în straie de sărbătoare, iar cele două BMW-uri expediţionale din garajul redacţiei noastre îşi murmură motoarele în aşteptarea marii aventuri!

Pe unde vom merge în acest an, care ne va fi traseul, cum vom ajunge la Moş Crăciun? Ei bine, în acest an avem cel mai eficient traseul posibil – nu e cel mai scurt, dar ar trebui să fie cel mai eficient din punct de vedere al numărului de vămi traversate şi timp de aştepare în ele, dar să aibă în acelaşi timp şi o distanţă totală cât mai optimă. În ultimii doi ani, am ocolit Ucraina din motive evidente, şi am înconurat tocmai prin România, Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia şi Finlanda. În acest an, însă, avem permisiunea să traversăm partea vestică a Ucrainei, aşa că traseul nostru va fi diferit!

Aşadar, după ce vom strânge minunatele scrisori adus de Dvs. în punctele de colectare din ţară, cu ajutorul partenerilor noştri din reţeaua magazinelor Enter, Petrom Moldova şi BMW Moldova, vom porni la drum spre capătul nordic extrem al Moldovei, de după Briceni şi Lipcani, la o distanţă de aproape 300 km de Chişinău! Vom trece în Ucraina pe la Criva / Mămăliga, apoi vom merge spre Cernăuţi, Ivano-Frankovsk şi Lvov. Şi deoarece drumurile prin Moldova şi Ucraina impun şi o viteză de deplasare mai mică, în prima seară vom face un popas în Ucraina, la Lvov. Eh, şi când ne gândim că taman când pornim noi ne aşteaptă cele mai mari ninsori, ne năpădeşte bucuria aventurii, dar în acelaşi timp şi fiorul în faţa necunoscutului! Mai mult ca atât, ştim că Ucraina nu o duce prea bine cu calitatea dieselului, iar una din maşini noastre e diesel, aşa că, cel mai probabil, ne vom strădui să nu o alimentăm pe teritoriul Ucrainei.

Ei bine, şi după Lvov vom ieşi în scurt timp spre Polonia, în următoarea zi, şi aici ştim că timpul de aşteptare în vama ucraineano-poloneză ar putea fi cam măricel, dar oricum, traversarea Ucrainei ne scuteşte de o distanţă de 500 km în plus la ocolirea prin România, Ungaria şi Slovacia.

Mai departe vom ţine calea spre nord, traversând toată Polonia pe partea ei estică, apoi toate trei ţări Baltice. Avem ochite deja punctele de popas nocturn, dar, în lumina ninsorilor care se aşteaptă, nu ne ţinem fixaţi de ele – totul depinde de condiţiile de drum pe care le vom avea de înfruntat!

Din Tallinn spre Helsinki vom merge cu feribotul, cu ambele maşini, cu toţi cei 6 aventurieri la bord. Va trebui să prindem cel mai matinal feribot posibil, pentru ca, odată ajunşi în Finlanda, să ne îndreptăm cu dârzenie spre nord! Eh, şi de aici încolo începe adevăratul necunoscut, şi poate peripeţiile cele mai fantastice. Anul ăsta şi Finlanda se laudă cu multă zăpadă deja, aşa că, dragii noştri, cu siguranţă expediţia noastră din acest an va fi cea mai provocatoare şi cea mai grandioasă dintre toate de până acum! În Laponia temperaturile deja ajung la -20/-22 grade Celsius, iar fulgii cad aproape în fiecare zi!

Iar noi vom avea şi o competiţie de eficienţă la consumul total al expediţiei, în care se vor bate cele două maşini din expediţia noastră – BMW X1 xDrive20i (benzină, 2.0 turbo, 192 CP) şi BMW Seria 3 Touring 330d xDrive – (diesel, 3.0 litri, 258 CP). Eh, în asemenea condiţii de iarnă, zăpadă, ger şi gheaţă, chiar credem că ambele au şanse egale să câştige!

Aşteptăm scrisorile Dvs.!

Mare, mare atenţie! Doar până la 9 decembrie mai putem primi scrisori în toate punctele de colectare! Aşa că grăbiţi-vă, îndemnaţii pe copii să-i scrie moşului şi aduceţi scrisorile la oricare din cele 27 de puncte de colectare din toată ţara! În mod tradiţional, la revenirea acasă va fi organizată şi o mare petrecere de Crăciun, petrecere care e organizată în acest an de partenerul nostru hi-tech, reţeaua magazinelor Enter! Aşa că nu uitaţi să lăsaţi datele de contact pe scrisori!

Pe curând! Cea mai fantastică expediţie a sărbătorilor de iarnă începe!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (5 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter