Cadillac revine în cursele de anduranţă cu un prototip de 600 CP!
1 Decembrie 2016, 10:33
În timp ce Audi părăseşte scena curselor de anduranţă, Cadillac revine în cursele de anduranţă după o absenţă de 14 ani, cu un prototip spectaculos numit Cadillac DPi-V.R!
Creat pentru a se conforma regulamentului campionatului american de anduranţă, IMSA WeatherTech SportsCar Championship, noul prototip
va debuta în prima sa cursă de 24 de ore Rolex 24 din Daytona, care va avea loc între 28 şi 29 ianuarie 2017. La moment maşina trece o serie de teste consistente.
Două echipe din sezonul 2017 vor
avea parte de prototipurile Cadillac DPi-V.R - Wayne Taylor Racing şi Action Express Racing. Acestea se
vor confrunta cu noul prototip al celor de la Mazda. Conform celor de la Cadillac, noul prototip a fost creat pentru a fi extrem de funcţional şi
aerodinamic, dar, totodată, să păstreze caracterul brandului. Până la urmă, arată excepţional de bine pentru o maşină de curse!
Amplasat central este un imens V8 aspirat natural de 6.2 litri, care are multe în comun cu propulsorul de producţie instalat pe modelul Cadillac CTS-V. Fiind dotat cu un restrictor de
admisie, pe maşina de curse acesta dezvoltă în jur de 600 CP la 7,600 rpm! Suficientă putere pentru o greutate de doar 930 kg! Puterea este transmisă roţilor spate prin intermediul cutiei de viteze secvenţiale X-Trac.
La interior este instalată „oglinda retrovizoare digitală”, pentru prima dată debutată pe prototipurile celor de la Audi.

Sperăm ca cei de la Cadillac să revină şi în cursele de anduranţă europene, inclusiv şi în legendarul Le Mans.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,053
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!