Camionul electric Nikola One a devenit realitate! (Video)
2 Decembrie 2016, 18:05
Mai ţineţi minte despre “Tesla în lumea camioanelor”? Uite că cei de la Nikola Motors s-au ţinut de promisiune şi au trecut de la imagini 3D la camionul
real, care a fost dezvăluit în
cadrul unui eveniment din Salt
Lake City, Utah, SUA! Iată-l,
Nikola One în „carne şi oase”!
Este real şi este menit să schimbe pentru totdeauna industria transportatorilor de mărfuri, fiind de două ori mai eficient şi de două ori mai rapid decât un camion convenţional! Mai mult decât atât, fiind electric, acesta este şi ecologic pur!
Cei de la Nikola Motors au oferit informaţii detaliate despre camion, care diferă de ceea ce v-am relatat în articolul anterior. Astfel, camionul futurist Nikola One este echipat cu 6 motoare electrice cu o putere totală de 1,014 CP şi 2,711 Nm, iar fiecare motor electric are propria cutie de viteze! În interiorul cadrului este amplasat un pachet imens de baterii litiu-ion cu o capacitate de 320 kWh,
care este încărcat în timpul mersului de un sistem de celule de combustibil propulsate de hidrogen! Cu un singur plin de hidrogen (100 kg), camionul poate parcurge de la 800 până la 1,200 de mile (1,287 – 1,931 km)! Deşi are o propulsie complexă, camionul Nikola One, de fapt, este cu aproximativ
900 kg mai uşor, faţă de un camion convenţional. Conform şefului companiei, Trevor Milton, această reducere în greutate poate fi adăugată la încărcătura, ce va aduce venit de aproximativ 1,000 de dolari pe zi. Camionul dispune de sisteme de siguranţă, precum frânarea autonomă, dar şi de 12 camere care pot oferi vizibilitate panoramică în jurul camionului.
Când va fi oferit camionul spre vânzare? Livrările vor demara în 2020, iar până atunci cei de la Nikola Motors vor testa camionul şi îl vor pregăti de producţia de serie. Primele 5,000 de camioane vor fi construite cu ajutorul celor de la Fitzgerald, iar ulterior producţia va creşte până la 50,000 de camioane pe an. Ceea ce ţine de staţiile de alimentare cu hidrogen, cei de la Nikola Motors produc hidrogenul la uzina sa, iar începând cu ianuarie 2018 vor începe construirea a 364 de staţii în SUA şi Canada.
Mai mult decât atât, primii 5,000 de clienţi care vor rezerva un camion de acest gen cu doar 1,500 de dolari (preţul total fiind de 375,000 de dolari), vor primi combustibil gratuit
(hidrogen) pentru 1,000,000
de mile. Va fi oferit şi un
program de chirie a
camioanelor cu 5,000 –
7,000 de dolari lunar
(în dependenţă de dotări),
care va presupune
combustibil gratuit,
garanţie şi deservire
nelimitată, iar odată
la 72 de luni sau la
atingerea cifrei de un milion de mile parcurse, fără investiţii în plus cei de la Nikola Motors vor oferi un camion nou-nouţ la aceleaşi condiţii în schimbul celui vechi!
Pare a fi un vis pentru companiile care se ocupă de transportarea mărfurilor! Conform lui Trevor Milton, compania deja a primit 4 miliarde de dolari din pre-comenzi!
De asemenea, în 2020, va apărea şi camionul Nikola Two, care va avea aceleaşi caracteristici, însă va avea un design convenţional şi va fi lipsit de spaţiu pentru dormit.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
5,762
GALERIE FOTO (22 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!