Euro NCAP anunţă cele mai sigure automobile ale anului 2016
14 Decembrie 2016, 13:54
Tradițional, la sfârșitul fiecărui an, cei de la Euro NCAP anunță cele mai sigure automobile testate din fiecare categorie. În acest an cei de la Euro NCAP au testat 18 automobile și 4 cvadricicluri. Spre deosebire de anul trecut, care a văzut mai multe modele
fiind capabile să ofere o siguranță mai bună și să urce în topul uneia din categorii, concurând cu cel puțin trei candidați, în acest an doar în trei categorii au fost decernate premii pentru cele mai sigure mașini dintr-o categorie anumită. Noua generație
Mercedes-Benz E-Class W213 a demonstrat rezultate bune, dar fiind singura mașină din categoria “Executive Car” testată în 2016, nu a primit distincția de cel mai bun automobil din categoria sa. Același lucru se poate spune și de alte categorii.
Categoria automobilelor mari de familie este dominată în acest an de noua generație Toyota Prius, care a
fost și prima mașină ce a trecut testul sistemului de frânare autonomă cu detectarea pietonilor.
Odată cu introducerea celui din urmă, nici o mașină nu mai poate lua 5 stele Euro NCAP, dacă nu este echipată cu acest sistem în dotarea de bază. Astfel, sistemul a început să apară la mai multe modele moderne.
În categoria automobilelor mici de familie cel mai sigur a devenit Hyundai Ioniq, care s-a adeverit a fi mai sigur decât Subaru Levorg sau KIA Niro.
La rândul său, noua generație Volkswagen Tiguan a primit titlul celui mai sigur automobil din categoria SUV-urilor compacte din anul 2016, surclasând modele precum Seat Ateca, Audi Q2 și Peugeot 3008.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,514
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!