Ford dezvăluie un prototip autonom de nivelul 4! (Video)
29 Decembrie 2016, 14:38
Automobilele autonome se clasează în cinci nivele. Evident, automobilelor complet autonome le este atribuit cel mai înalt nivel, puține sunt însă vehiculele care chiar și în perioada de
teste pot oferi nivelul 5. Pentru cele din urmă nici nu sunt create reguli, pentru că acestea nu necesită organe de control. Astfel, cele mai apropiate sunt vehiculele autonome de nivelul 4, care
pot circula în regim complet autonom, dar în anumite condiţii, fără implicarea celui de la volan – sistemul mai dispune de volan şi pedale, pentru condusul ocazional.
Cei de la Ford au creat pe baza versiunii hibride Fusion/Mondeo Hybrid un prototip de nivelul 4, care va fi demonstrat la expoziția tehnologică CES din ianuarie 2017.
Față de predecesorii săi autonomi, acesta arată mai bine, toți senzorii devenind mai compacți și nu mai au
stau pe acoperiș precum niște
coarne, fiind integrați în elementele portbagajului de acoperiș și poziționați pe montanții față deasupra oglinzilor retrovizoare.
Cel mai mare progres l-au făcut senzorii LiDAR, care pe lângă faptul că s-au micșorat, au devenit într-atât de performanți, încât a dispărut nevoia de a instala patru senzori de acest fel, prototipul rezumându-se la doar doi senzori, care captează la fel de multe
date. Viteza de procesare a datelor, de asemenea, a fost sporită datorită integrării unui nou computer. O flotă de aproximativ 90 de vehicule autonome de acest fel va fi testată în Michigan, California și Arizona, SUA.
Conform celor de la Ford, acest prototip îi va ajuta să creeze primul vehicul autonom de nivelul 4, care va fi disponibil către anul 2021!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,494
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!