Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Noul Opel Insignia Grand Sport! (Video)

7 Decembrie 2016 - 10:16
Denis Godorozea
Premieră: Noul Opel Insignia Grand Sport! (Video)
După ce a fost deconspirată în imagini spion, iată că astăzi, noua generaţie Opel Insignia Grand Sport este dezvăluită oficial! Precedenta generaţie Opel Insignia, apărută în 2008, a devenit un adevărat succes, primind prestigiosul titlu Automobilul Anului 2009 în Europa şi fiind vândută în peste 900,000 de exemplare de-a lungul celor 8 ani.

Noul Opel Insignia Grand Sport, vine cu o denumire nouă şi se ambiţionează să detroneze liderul segmentului – Skoda Superb.

Deşi este cu 55 mm mai lungă (4,897 mm), cu 29 mm mai lată, cu 29 mm mai scundă şi are un ampatament cu tocmai 92 mm mai mare faţă de actuala Insignia, în timp ce ecartamentele au crescut cu 11 mm, noua Insignia Grand Sport este cu 175 kg mai uşoară! Doar caroseria a reuşit să „arunce” 60 kg, chiar dacă este mai voluminoasă. Noua Insignia Grand

Sport are un rafinament aparte, datorită designului elegant şi dinamic, dar şi a siluetei, care poate fi asociată cu un coupe cu 4 uşi. De fapt, noua Insignia Grand Sport nu este un sedan, ci un liftback cu 5 uşi, precum rivalul său, Skoda Superb. Supleţea caroseriei a ajutat la obţinerea unui coeficient aerodinamic de doar 0.26, care este unul dintre cele mai bune din clasă. Volumul portbagajului a scăzut cu 10 litri la 490 litri, dar a crescut cu 435 de litri la 1,450 litri cu bancheta spate rabatată faţă de Insignia sedan, astfel oferind un volum mai mic decât Insignia hatchback, fiind un compromis între sedanul şi hatchback-ul pe care le înlocuieşte. În premieră pe noua Insignia Grand Sport debutează a doua generaţie a tehnologiei IntelliLux LED pentru blocurile optice faţă, accentuate de “sprâncenele” duble, caracteristice noilor modele Opel. Noile blocuri optice vin cu 32 de segmente LED, care iluminează şi mai puternic, primind şi o funcţie nouă, care intensifică iluminarea segmentelor de LED-uri din interior, pentru a ilumina mai bine curba. Mai mult decât atât, noile blocuri optice dispun de funcţia de proiector la activarea fazei lungi, pentru a ilumina drumul la o distanţă de 400 de metri. Noile blocuri optice IntelliLux LED se adaptează condiţiilor de drum, iar la ieşire din oraş, vor trece în regim automat şi nu vor permite orbirea conducătorilor traficului de întâmpinare şi automobilelor care circulă în faţă, prin intermediul opririi parţiale a mai multor segmente de LED-uri.

Interiorul a devenit mai spaţios, atât pe înălţime, cât ş pe lăţime. Pentru că înalţimea noului model a coborât cu 29 mm şi scaunele au primit o poziţie mai joasă cu 30 mm. Cele din urmă sunt anatomice, primind certificatul









AGR. Interiorul în sine are un design laconic, bucurând prin numărul redus al butoanelor, datorită noului sistem multimedia IntelliLink, care oferă conectivitate Apple CarPlay şi Android Auto. Serviciul OnStar va oferi nu doar asistenţă 24 din 24 de ore, dar şi un modul 4G LTE Wi-Fi Hotspot, datorită căruia va putea fi posibilă conectarea dispozitivelor mobile la internet.

Noua Insignia Grand Sport va dispune de planşa de bord parţial digitală, Head Up Display, sistem de frânare autonomă, camere la 360 de grade, cruise-control adaptiv, dar şi sisteme active de siguranţă precum Lane Keep Assist, care va face corecţii cu volanul, Lane Departure Warning şi Rear Cross Traffic Alert.

Noul Opel Insignia Grand Sport va fi echipat cu şasiul adaptiv Flex Ride, care va oferi trei regimuri de condus - Standard, Tour şi Sport. Regimul Standard va oferi un comportament optim, iar senzorii vor colecta informaţii, pentru a adapta suspensia pentru orice suprafaţă de drum, schimbând caracteristicile suspensiei de 500 de ori pe secundă sau de 30,000 de ori pe minut! Regimul Tour va oferi un confort desăvârşit în călătoriile lungi şi pe carosabil denivelat. La rândul său, regimul Sport va întări suspensia, dar şi va ajusta acuitatea volanului şi pedalei acceleratorului, în timp ce sistemul de stabilizare se va include mai târziu, precum şi treptele cutiei de viteze automate.

Mai mult decât atât, sistemul “Drive Mode Control” analizează informaţia venită de la senzori, fiind capabil să recunoască stilul de condus. Spre exemplu, dacă conducătorul îşi schimbă maniera de condus pe una mai dinamică şi agresivă aflându-se în regimul “Standard”, sistemul automat trece în regimul “Sport”.

Cei de la Opel nu ne destăinuie ce propulsoare va avea noua Insignia Grand Sport, menţionând că aceasta va avea parte de o nouă generaţie de propulsoare tuboaspirate diesel şi pe benzină, care vor putea fi cuplate atât la o transmisie manuală cu 6 trepte, cât şi la una nouă, automata, în 8 rapoarte. Unele motorizări vor primi şi tracţiunea integrală inteligentă.

Se aşteaptă, că noua Insignia Grand Sport să fie oferită cu un benzinar nou de 1.5 litri (163 CP şi 250 Nm), un benzinar de 2.0 litri (247 CP), motoare diesel de 1.6 şi 2.0 litri.

Premiera noului Opel Insignia Grand Sport va avea loc la începutul lui martie 2017 la Salonul Auto de la Geneva.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (15 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter