Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Renault lansează noul Megane GT cu propulsor diesel!

6 Decembrie 2016 - 16:12
Denis Godorozea
Renault lansează noul Megane GT cu propulsor diesel!
Cu noua generaţie Renault Megane în versiunea GT, echipată cu un benzinar de 1.6 litri turbo de 205 CP, am făcut cunoştinţă la un Test Drive regional din România. Acum însă, cei de la Renault lansează versiunile Megane GT în caroseriile hatchback şi break, cu cel mai potent diesel disponibil din gama Renault – Energy dCi 165!

Inginerii Renault Sport au creat noua motorizare pe baza unităţii Energy 160 dCi, care se regăseşte pe modelele Espace şi Talisman. Unitatea de control a fost recalibrată, iar propulsorul 1.6 dCi a primit un surplus de 5 CP, pentru un total de 165 CP la 4,000 rpm şi 380 Nm la 1,750 rpm. Propulsorul este echipat în exclusivitate cu transmisia robotizată EDC în 6 trepte.

Cei de la Renault anunţă performanţele dinamice doar pentru versiunea Megane GT Estate, care indică o acceleraţie de la 0 la 100 km/h de 8.9 secunde şi o viteză maximă de 214 km/h. Având în vedere diferenţa dintre versiunile GT pe benzină, hatchback-ul GT în versiune diesel ar trebui să accelereze până la prima sută de kilometri în 8.6 secunde, iar viteza maximă ar trebui să rămână la acelaşi nivel – 214 km/h.

Pe lângă performanţele dinamice, noile modele bucură şi cu un consum mixt extrem de bun – 4.6 l/100 km pentru Megane GT şi 4.7 l/100 km pentru Megane GT Estate.

Precum şi versiunile Megane GT pe benzină, noile versiuni diesel dispun de sistemul 4Control, care permite virarea roţilor spate - la viteze de până la 80 km/h roțile spate virează în direcția opusă roților față la un unghi de până la 2.7 grade, în timp ce la viteze mai mari acestea virează în aceeași direcție la un unghi de 1 grad.







Modelele diesel dinamice au şi un şasiu recalibrat, în timp ce aspectul agresiv este similar versiunilor Megane GT pe benzină.

Vânzările noilor modele în Franţa încep astăzi, 6 decembrie 2016, iar primele livrări sunt preconizate pentru începutul anului 2017. Preţurile noilor modele Megane GT cu propulsor diesel în Franţa sunt cu 2.100 de euro mai mari faţă de versiunile GT pe benzină. Un Renault Megane GT pe benzină costă 19,200 de euro în Moldova, astfel, cel cu unitatea diesel ar trebui să sară peste 20,000 de euro.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (12 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter