Sistemul ICS al celor de la Toyota reduce drastic accidentele din parcări (Video)
28 Decembrie 2016, 11:51
În fiecare an în Japonia peste 7,000 de accidente sunt produse în parcări sau garaje din cauza apăsării pedalei nepotrivite. Pentru a reduce riscul acestor accidente, cei de la Toyota au elaborat sistemul ICS (Intelligent Clearance Sonar), care deja de câțiva ani își face bine treaba. Sistemul atenționează conducătorul despre riscul accidentului și aplică frâna atunci când cel de la volan nu reacționează.

Producătorul nipon a decis să analizeze cifrele reale și să

demonstreze cât de bine lucrează sistemul ICS în viața reală. Astfel, pe o perioadă de 18 luni de zile, din ianuarie 2015 și până în iunie 2016, au fost luate în calcul aproximativ 2,500 de accidente din Japonia, înregistrate la companiile de asigurări, care acoperă polițele unui total de 63,000 de exemplare a modelelor Toyota Alphard, Vellfire și Prius, 26,000 dintre care sunt dotate cu sistemul ICS.

Bazându-se pe cifrele reale, studiul a demonstrat, că sistemul ICS reduce riscul unui accident în timpul mersului
în marșarier cu 40%, iar accidentele cauzate de apăsarea prea bruscă a acceleratorului sau apăsarea pedalei nepotrivite sunt reduse cu 70%! Mai mult decât atât, sistemul ICS poate preveni accidentele cu alte vehicule din parcări la viteze mici, chiar și atunci când conducătorul nu “încurcă pedalele”, aplicând frâna în regim autonom.

Cum lucrează sistemul ICS puteți vedea în filmulețul de mai jos.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,745
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!