Tesla are un nou concurent de 1,000 CP – Lucid Air! (Video)
15 Decembrie 2016, 11:37
Pentru că electrificarea cucerește tot mai mult teren, mai multe companii focusate către mobilitatea electrică încep a răsări ca ciupercile după ploaie. Printre acestea este și
compania americană Lucid Motors (anterior numită Atieva) sponsorizată de investiții din China.
Aceasta a prezentat primul său vehicul pur electric care va concura cu Tesla Model S!
Numit Lucid Air, vehiculul electric are un design spectaculos, parțial amintind de conceptele KIA, accentuat de blocuri optice LED în toată lățimea,
parbriz panoramic ce se extinde practic pe tot acoperișul.

Silueta este una dinamică, cabina fiind mișcată puternic spre posterior, ceea ce sporește spațiul pentru pasagerii spate.
Cei din urmă sunt răsfățați cu un
spațiu enorm, iar scaunele individuale opționale oferă un grad și mai mare de confort, având posibilitatea de a se înclina la un unghi 55 de grade și
oferi suport pentru picioare.
Optând pentru acestea, aici va apărea și un tunel central dotat cu un display plutitor, iar opțiunea sistemului audio de înaltă fidelitate cu 29 de boxe, va crea o atmosferă și mai deosebită. Va fi disponibilă și bancheta obișnuită, perfectă pentru trei persoane. Totuși, Lucid Air nu va putea oferi 7 locuri, precum o face Tesla Model S.
Conducătorul va avea în față un volan în două spițe, o planșă de bord enormă și un display central plutitor pe post de
consolă. Lucid Air va oferi și sistem de condus autonom. Totuși, cel mai interesant va fi regimul obișnuit de condus, pentru că cele două motoare electrice vor oferi o putere cumulată de 1,200 CP!
Totuși, pachetele de baterii de 100 kWh sau 130 kWh vor limita puterea la 1,000 CP. Conform celor de la Lucid Motors, accelerația de la 0 la 60 mile pe oră (96 km/h) durează doar 2.5 secunde – exact de același timp are nevoie și Tesla Model S P100D pentru acest exercițiu. În schimb, autonomia pe care o va putea oferi va fi de 400 de mile (aproximativ 644 km)!
Producția noului Lucid Air va demara în 2018, iar inițial vor fi disponibile doar versiunile ultra-dotate și ultra-potente, care vor costa în jur de 160,000 de dolari. Mai apoi, vor apărea și versiuni, care vor costa 65,000 de dolari. Compania deja primește pre-comenzi, pentru care se cere și un avans de 25,000 de dolari.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,494
GALERIE FOTO (43 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!