Vehiculele din stânga Nistrului vor putea fi înmatriculate în Moldova cu o reducere de 70%!
27 Decembrie 2016, 15:25
După ce Parlamentul a votat proiectul de lege, în conformitate cu care vehiculele cu numere de înmatriculare străine chiar şi mai vechi de 10 ani pot fi înmatriculate în Moldova în perioada 1 decembrie – 1 aprilie 2017, cu o reducere de 70% din costul accizelor, acum şi vehiculele înmatriculate în stânga Nistrului şi în municipiul Bender, vor putea fi înmatriculate în
Moldova la aceleaşi condiţii! Astfel, în perioada de la 1 ianuarie 2017 până la 1 aprilie 2017, persoanele fizice rezidente, care până la data de 1 noiembrie 2016 au introdus pe teritoriul Republicii Moldova sau au deţinut în posesie sau în folosinţă un vehicul cu numere de înmatriculare din stânga Nistrului sau Bender, indiferent de termenul de exploatare, au dreptul să
le vămuiască în Republica Moldova cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota accizei stabilită pentru anul 2016, cu prezentarea certificatului, care atestă achitarea vinietei şi înregistrarea acestora în conformitate cu legislația în vigoare. Pot fi vămuite şi vehiculele mai vechi de 10 ani, cu achitarea a 30% din cota accizei pentru anul 2016 stabilită pentru vehicule de 10 ani.
Obligaţia de prezentare a certificatului, care atestă achitarea vinietei nu se aplică în privinţa mijloacelor de transport auto cu plăcuţe cu număr de înmatriculare din unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender.
Această facilitate vine în întâmpinarea conducătorilor auto cu permis de conducere al Republicii Moldova, deoarece de la 1 aprilie 2017 aceştia nu vor mai putea circula pe drumurile publice a Moldovei cu vehicule înmatriculate în regiunea transnistreană. Astfel, ei vor trebui să înmatriculeze vehiculele cu o reducere de 70% sau să scape de ele.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
4,594
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!