Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

BMW prezintă concepte futuriste la CES 2017

5 Ianuarie 2017 - 09:50
Denis Godorozea
BMW prezintă concepte futuriste la CES 2017
La expoziţia inovaţiilor Consumer Electronics Show (CES 2017), care are loc în Las Vegas, cei de la BMW au dezvăluit trei concept inovative. Primul din ele este unul deja aproape de realitate fiind bazat pe noua generaţie BMW Seria 5. Este un prototip care poate conduce în regim complet autonom pe anumite segmente de drum, oferind conducătorului posibilitatea de a lua mâinile de pe volan pe perioade îndelungate de timp, iar în timpul liber să-şi planifice ziua sau să urmărească pe display informaţii şi imagini cu locaţiile pe lângă care trece automobilul. Şi toate acestea prototipul le oferă datorită senzorilor, radarelor şi camerelor deja incorporate pe modelul de producţie. Deci, totul se rezumă la soft! De asemenea, prototipul dispune de conectivitatea la serviciul Open Mobility Cloud, care oferă mai multe informaţii conducătorului despre ruta aleasă, inclusiv informaţii despre semafoare şi informaţii despre automobil - atunci când acela se parchează singur un mesaj este trimis pe telefonul proprietarului, iar datorită sistemului Remote 3D View, care şi-a făcut debutul pe Seria 5, proprietarul poate să vadă împrejurările automobilului şi locul unde s-a parcat.

Pasagerii se pot delecta cu tablete pe care vor fi difuzate diferite show-uri de pe Amazon Prime

Conceptul BMW i Inside Future demonstrează cum vor arăta interioarele modelelor bavareze în viitor. Se pare că vor arăta ca nişte sufragerii pe roţi, cu iarbă sub scaune şi cărţi adevărate, dar nu electronice, la îndemână. Mai mult decât atât, experienţa la volan va fi mai intuitivă, datorită sistemelor perfecţionate, precum Head-Up Display, BMW iDrive, controlul vocal şi controlul prin gesturi. Centrul compoziţiei interactive dintre automobil şi conducător este

BMW HoloActive Touch – tehnologia , care combină avantajele unui Head-Up Display și a sistemului Gesture Control (controlul prin gesturi).

Cu ajutorul acestei tehnologii, cel de la volan va putea gestiona funcțiile sistemului BMW Connected datorită unei holograme “plutitoare” cu imagine coloră perfect vizibilă, pe care o va putea mișca sau “apăsa” cu degetul. O cameră va urmări mișcarea degetelor pe holograma proiectată și va activa funcțiile selectate. Astfel, funcțiile automobilului vor putea fi operate fără a fi nevoia de un contact fizic cu vreun display sau buton.

Ultimul concept combină mobilitatea cu casele inteligente! BMW Connected Window – este un geam digital, care ajută la planificarea călătoriilor din timpul zilei, datorită serviciului Open Mobility Cloud, oferind o experienţă augmentată ce combină informaţii digitale aplicate peste imaginile reale văzute pe geam.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (24 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter