Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Honda pensionează actualul Civic Type R cu ediţia specială Black Edition

11 Ianuarie 2017 - 14:54
Denis Godorozea
Honda pensionează actualul Civic Type R cu ediţia specială Black Edition
Actuala generaţie Honda Civic Type R a reînviat spiritul dinamic cu care se deosebeau modelele Type R, venind cu un caracter mai agresiv şi un propulsor turboaspirat 2.0 VTEC Turbo de 310 CP şi 400 Nm. Odată lansat, Civic Type R a reuşit să bată recordul pentru automobilele cu tracţiune faţă pe legendarul Nurburgring Nordschleife. Inginerii Honda au menţionat atunci, că dacă recordul va fi doborât, ei vor crea o versiune mai dinamică a modelului Civic Type R. Uite că Volkswagen, cu al său Golf GTI Clubsport S, a reuşit să doboare acest record, iar niponii le pregătesc o surpriză – un Civic Type R absolut nou, în caroseria celei de-a zecea generaţie Civic!

Astfel, după doar doi ani de la startul producţiei, în care a reuşit să cutremure segmentul hot-hatch-urilor, actualul Civic Type R bazată pe a 9-a generaţie Civic, este pensionat, producţia acestuia la uzina din Swindon, Marea Britanie, fiind finalizată. Cei de la Honda l-au scos din producţie, dar nu şi fără de ai oferi o „ediţie de adio”.

Numită Honda Civic Type R Black Edition, ediţia specială este produsă în doar 100 de exemplare la nivel global, ceea ce o transformă într-un model de colecţie.

Toate exemplarele Honda Civic Type R Black Edition sunt vopsite în culoare neagră şi se deosebesc prin stabilizatoarele spoilerului spate de culoare roşie.

La interior, de asemenea, sunt mai multe accente de culoare roşie comparativ cu un Civic Type R standard, regăsite acum şi în jurul inciziilor sistemului de ventilare. În martie 2017 cei de la Honda vor lansa pe piaţă noua, cea de-a zecea generaţie Civic, iar în a doua jumătate a anului va fi lansată pe piaţă şi noua generaţie Civic Type R, prefaţată de un prototip de pre-producţie la Salonul Auto de la Paris (pe imagine). Astfel, putem fi siguri că noua generaţie

Honda Civic Type R de producţie va debuta în premieră deja la Salonul Auto de la Geneva!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter