Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Hyper-car-ul de 1,000 CP a celor de la Mercedes-AMG se va numi Project One

11 Ianuarie 2017 - 10:33
Denis Godorozea
Hyper-car-ul de 1,000 CP a celor de la Mercedes-AMG se va numi Project One
Pe site-ul oficial al celor de la Mercedes-AMG a apărut prima imagine de teasing cu viitorul hyper-car, care se va numi Mercedes-AMG Project One, cunoscut sub denumirea de cod „R50”. Interesant, dacă e să abreviem, denumirea va suna ca „P1”, identică hyper-car-ului britanic McLaren P1… Poate nu este o denumire definitivă?

Conform site-ului oficial, viitorul model va fi un hyper-car hibrid, care va avea o propulsie preluată de la monopostul de Formula 1, care a devenit campion în anul 2016. Puterea cumulată a sistemului hibrid va fi de peste 1,000 CP, iar raportul de putere la greutate va fi de 1 CP la 1 kg. Amplasat central va fi un V6 de 1.6 litri, care va lucra împreună cu un sistem de recuperare a energiei KERS. Cei de la Mercedes-AMG menţionează că axul faţă va fi propulsat de un motor electric, care va putea fi inclus sau deconectat, probabil, în dependenţă de regim de condus sau necesitate.

Pe imaginea de teasing vedem posteriorul hyper-car-ului Mercedes-AMG Project One, caracterizat prin lipsa lunetei, în locul căreia se regăsesc inciziile, inclusiv una centrală precum la un bolid de Formula 1, care va aproviziona cu aer propulsorul, două clasice în formă triunghiulară, care vor răci propulsorul şi altele orizontale, care vor extrage aerul fierbinte din compartimentul motorului. Spatele va primi şi o creastă verticală, similară prototipurilor de curse LMP1, iar formele voluptoase aduc aminte de legendarul Mercedes-Benz CLK GTR de stradă, care era, de fapt, o maşină de curse din categoria GT1, participantă în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Deşi este extrem de fluid, posteriorul va avea şi un spoiler retractabil. După roţile spate, observăm alte două elemente aerodinamice verticale, similare celor, care se regăsesc pe Porsche 918 Spyder cu pachetul Weissach.

Conform celor de la Mercedes-AMG, hyper-car-ul Project One, va fi, „probabil, cel mai fascinant automobil cu două locuri, care va păşi vreodată drumurile publice”, iar tehnologiile concentrate în el, vor genera o nouă generaţie de modele Mercedes-AMG. Astfel, ne putem aştepta la mai multe modele de performanţă cu tehnologie hibridă.

Hyper-car-ul Mercedes-AMG Project One va fi lansat în 2017 pentru a celebra 50 de ani AMG. Se aşteaptă ca producătorul din Affalterbach să construiască aproximativ 200-300 de exemplare, fiecare la un preţ de peste 2 milioane de euro.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (2 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter