Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Început tragic pentru campionatul mondial de raliuri WRC. Un spectator a decedat. (Video)

23 Ianuarie 2017 - 11:47
Denis Godorozea
Început tragic pentru campionatul mondial de raliuri WRC. Un spectator a decedat. (Video)
Deşi Volkswagen a părăsit campionatul mondial de raliuri WRC, alţi doi producători, precum Citroen şi Toyota, au bucurat cu o revenire în forţă! Mai mult decât atât, regulamentul mai permisiv pentru sezonul 2017, în ceea ce priveşte aerodinamica, dar şi substratul tehnic, a dat startul unei noi ere în istoria sportului. Acum maşinile arată mult mai agresiv, iar puterea a crescut la aproape 400 CP, făcând tangenţe cu legendara eră a monştrilor Grupei B din anii ’80 ai secolului trecut, care a fost anulată fiind foarte periculoasă, atât pentru piloţi, cât şi pentru spectatori.

Cu toţii ne aşteptam la un sezon spectaculos, dar, se pare că, asocierea cu Grupa B a avut şi tangenţe periculoase. A fost un început tragic pentru campionatul mondial de raliuri WRC din 2017 chiar de la prima etapă a Raliului Monte Carlo, care a avut loc între 19 şi 22 ianuarie 2017.

Prima etapă (stage) a fost anulată după un incident pe care l-a suferit pilotul Hyundai, Paddon Hayden. Spre sfârşitul etapei maşina lui Hayden a alunecat pe gheaţă, a lovit poalele muntelui şi a fost aruncată într-o zonă cu spectatori. Din păcate în urma traumelor suferite, un spectator a decedat.

Cei de la Hyundai, dar şi organizatorii raliului şi-au exprimat regretul şi condoleanţele familiei şi prietenilor spectatorului decedat. În semn de respect faţă de victimă, maşina cu numărul 4 a fost scoasă din raliu. Sperăm că decesul spectatorului să nu afecteze sportul în sine…

O bună parte a Raliului Monte Carlo a fost condusă de către un alt pilot Hyundai, belgianul Thierry Neuville.

Dar Neuville a suferit un accident, distrugând suspensia spate a maşinii de raliuri Hyundai i20 Coupe, ceea ce a permis lui Sebastien Ogier să preia conducerea şi să ducă raliul până la sfârşit-ul victorios. Astfel, Ogier a început sezonul cu dreptul apărându-şi titlul de campion, dar şi înregistrând o victorie importantă pentru echipa

M-Sport World Rally Team la volanul noului Ford Fiesta WRC. Aceasta a fost a 5-a victorie a francezului în Raliul Monte Carlo.

Coechipierul lui Ogier, estonianul Ott Tanak, a avut problemă la motor, care lucra doar în doi cilindri, astfel, acesta nu a reuşit să menţină poziţia a doua, coborând pe trei. Problema lui Tonak a permis celor de la Toyota să înregistreze un rezultat bun după o absenţă de 17 ani şi anume locul secund pentru Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC). Pe locul patru a venit Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe), pe cinci Craig Breen (Citroen C3 WRC), iar pe şase Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC).

Cu mai multă gheaţă şi zăpadă piloţii WRC se vor confrunta în cea de-a doua etapă a sezonului, Raliul Suediei, care va avea loc între 9 şi 12 februarie 2017.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (24 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter