Istoria AMG: Totul a început de la “Porcul Roşu”, Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG! (Video)
26 Ianuarie 2017, 11:37
Cei de la Mercedes-AMG celebrează 50 de ani de la lansarea legendarului brand AMG, care a pornit de la o pasiune puternică pentru performanţă. În noul filmuleţ postat recent, producătorul german ne povesteşte despre istoria renumitului atelier AMG.
Totul a început de la doi foşti ingineri Mercedes-Benz, Aufrecht Hans Werner și Melher Erhard, care pe la mijlocul anilor ’60 ai secolului trecut lucrau asupra unui propulsor de curse, dar producătorul german a decis să părăsească cursele. Cei doi, conduşi de pasiunea pentru performanţă şi curse, au decis să creeze propriul business, datorită căruia ei puteau
să-şi realizeze ambiţiile. Astfel, în 1967, exact acum 50 de ani, apare legendarul brand AMG – abrevierea de la familiile fondatorilor, Aufrecht şi Melher, unde „G” vine de la Grossaspach – oraşul de baștină al lui Aufrecht.

Totuşi, cu adevărat cunoscut în lumea întreagă, atelierul AMG a devenit atunci când a participat în cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps din 1971, cu un imens sedan de lux Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG!
Deşi avea probleme cu cauciucurile şi cu consumul de combustibil, sedanul de culoare roşie, supranumit „Rote Sau” (Porcul Roşu), a obţinut locul întâi în categoria sa şi locul secund în
clasamentul general, nu în ultimul rând şi datorită măiestriei piloţilor Hans Heyer şi Clemens Schickentanz (foştii piloţi Porsche).
De ce au ales un sedan de lux, care era un adevărat uriaş comparativ cu maşinile de curse de atunci? Alegerea nu a fost una întâmplătoare.
Originalul 300 SEL 6.3 (W109) era cel mai rapid sedan din acele timpuri, care putea atinge o viteză maximă de 288 km/h! Luând un exemplar accidentat, cei de la AMG au modificat propulsorul V8 de 6.3 litri, sporind volumul la 6.8 litri şi modificând chiulasele, toate
modificările fiind supravegheate de către un alt inginer Mercedes-Benz, pe nume Erick Waxenberger. Astfel, puterea motorului a crescut la 428 CP, iar cuplul maxim la 608 Nm, viteza maximă însă a scăzut la 265 km/h,
probabil, din cauza aripilor evazate, roţilor extrem de late, care înrăutăţeau aerodinamica, dar şi din cauza raportului de transmisie modificat al cutiei automate.
Deşi era o maşină de curse, aceasta nu era lipsită de elementele de lux, precum lemnul, pielea, bancheta spate confortabilă şi suspensia standard pneumatică! Astfel, greutatea maşinii la gol sărea peste 1,600 de kilograme.
În ciuda greutăţii mari, performanţele acestui mastodont au fost de ajuns pentru a spulbera concurenţa!

Dinamica impresionează şi astăzi. „Porcul Roşu” accelera de la 0 la 100 km/h în 4.2 secunde, de la 0 la 200
km/h în doar 12 secunde, iar o pătrime de milă (402 km) era trecută în doar 14.42 secunde! Cu siguranţă, spiritul „Porcului Roşu”, dornic de performanţe şi după 50 de ani trăieşte în toate modelele Mercedes-AMG, care combină perfect luxul şi performanţele!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
7,624
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!