Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noua Skoda Octavia facelift a fost prezentată la Viena (Foto/Video)

11 Ianuarie 2017 - 12:16
Denis Godorozea
Noua Skoda Octavia facelift a fost prezentată la Viena (Foto/Video)
Premiera mondială a noii Skoda Octavia facelift a avut loc pe 10 ianuarie 2017 în incinta Academiei de Arte din Viena.

Cel mai bine vândut model, sau cum îl numesc cehii, „inima brandului Skoda”, a trecut printr-un facelift consistent, niţel controversat, în ceea ce priveşte partea frontală. În urma facelift-ului Skoda Octavia în caroserie liftback şi Combi, dar şi în versiunile Scout şi RS, a primit blocuri























optice revizuite, care pentru prima dată vin cu tehnologia full-LED (opţiune), un nou calandru, noi bare de protecţie, o capotă nouă şi noi blocuri optice spate.

Au apărut noi culori, dar şi noi jante cu dimensiunea de la 16 la 18 inch. În urma modernizării exteriorului, lungimea Octaviei a crescut cu câţiva milimetri, iar ecartamentul axului spate, în dependenţă de versiune, a crescut cu 20 sau 30 mm (modelul RS).

La interior apar materiale noi pentru scaune, dar şi combinaţii interesante, precum negru/maro în dotarea Ambition, noul sistem multimedia de top cu un display imens de 9.2 inch, care oferă Wi-Fi hotspot, conexiune ultra-rapidă la internet LTE, conectivitate cu dispozitivele mobile MirrorLink, Apple CarPlay, Android Auto şi SmartGate, toate concentrate în platforma SmartLink+. Toate sistemele multimedia au display-uri cu butoane tactile, înlocuindu-le pe celea fizice.

Sistemul multimedia dispune de senzori de apropiere, care „simt” atunci când mâna se apropie de display, activând regimul de operare. Dotările Style şi Laurin & Klement primesc inserţii revizuite înzestrate cu fâşii LED pentru iluminarea ambientală, care oferă 10 culori la alegere pentru o atmosferă şi mai plăcută la bord.

La interior apar şi noile suporturi pentru păhare, care permit deschiderea capacului sticlei cu o singură mână, în timp ce scaunele faţă pot fi dotate cu măsuţe rabatabile pentru pasagerii spate. Cei din urmă pot primi şi o priză de 230 volţi şi două porturi USB.

Noul Phonebox oferă posibilitatea încărcării prin inducţe a smartphone-urilor.

Pachetul „confort package” oferă două noi elemente de confort, precum volanul încălzit şi trei chei personalizate, care vor memora preferinţele fiecărui utilizator în parte, precum poziţia scaunului cu ajustări electrice, sistemului de climatizare Climatronic, sistemului multimedia şi regimurilor de condus.

Versiunea Octavia Combi poate fi dotată cu uşa portbagajului acţionată electric, iar printre soluţiile „Simply Clever” se poate număra podeaua variabilă, datorită căreia se poate organiza spaţiul din portbagaj şi o lanternă LED ataşată cu ajutorul magnetului pe panoul din dreapta al portbagajului.

Noua Octavia facelift primeşte şi noi sisteme de asistenţă, precum Trailer Assistant, care ghidează volanul atunci când maşina se deplasează în marşarier, sistemul Predictive Pedestrian Protection, care completează sistemul Front Assist,

Blind Spot Detection şi Rear Traffic Alert. Opţional este oferit şasiul adaptiv Dynamic Chassis Control (DCC), care a debutat pe Skoda Superb, acesta oferind ajustări pentru volan şi amortizoare la selectarea regimurilor Comfort, Normal şi Sport.

Noua Skoda Octavia facelift este echipată cu cinci propulsoare pe benzină TSI şi patru propulsoare diesel TDI cu volum de la 1.0 la 2.0 litri şi puteri cuprinse între 84 şi 184 CP. Propulsoarele sunt cuplate la transmisii manuale sau robotizate DSG cu dublu ambreiaj, cu 6 sau 7 trepte.

Unităţile 1.8 TSI şi 2.0 TDI sunt disponibile şi în combinaţie cu tracţiunea integrală 4x4. Toate propulsoarele se conformă normelor ecologice Euro 6.

Este disponibilă şi versiunea 1.4 G-TEC (110 CP), care rulează pe gaz natural comprimat (CNG).

Modelul Skoda Octavia Scout vine cu trei propulsoare la alegere - 1.8 TSI (180 CP), 2.0 TDI (150 CP) şi 2.0 TDI (184 CP).

Noile modele SkodaOctavia RS şi Octavia RS Combi facelift vin cu două motorizări la alegere – 2.0 TDI (184 CP) şi 2.0 TSI (230 CP). Cea din urmă a primit un surplus de 10 CP şi poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6.7 secunde şi atinge viteza maximă de 250 km/h. La rândul său, versiunea diesel oferă o eficienţă de invidiat – 4.5 l/100 km.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE):
GALERIE FOTO (60 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter