Noua generație BMW Seria 5 G30 a avut o lansare de excepție în Moldova!
30 Ianuarie 2017, 10:11
La 28 ianuarie 2017, importatorul oficial BMW AG în Republica Moldova, compania AutoSpace SRL, a celebrat 20 de ani de activitate, iar cu prilejul acestui jubileu a avut loc un eveniment
fastuos, în cadrul căruia a fost lansată noua generație BMW Seria 5 G30! Şi nu a avut loc oriunde ci în incinta Palatului Republicii! Oaspeţii au fost întâmpinaţi de cei şase predecesori ai
noii generaţii, care s-au aliniat pe scările Palatului Republicii, demonstrând 45 de ani de progres, prin care a trecut cel mai important model bavarez.
A fost o lansare de excepție, care a avut loc chiar un pic mai devreme, decât în alte țări, unde modelul va fi lansat în luna februarie. Sutele de invitați nu au fost ținuți prea mult în suspans, cea de-a șaptea generație BMW Seria 5 fiind dezvăluită în
holul Palatul Republicii.
Invitații au avut ocazia să se
delecteze cu trei exemplare
deosebite, locul de frunte ocupându-l un model în interpretarea M Sport,
cu un aspect agresiv, jante în multe
spițe de 19 inch și o culoare maro întunecată. Acest exemplar a fost în motorizarea pe benzină 530i xDrive, dotată cu un benzinar 2.0 litri TwinPower Turbo cu 251 CP și
350 Nm la activ. Interiorul acestuia impresiona prin calitatea pielii și aspectul cusăturilor decorative pe mijlocul scaunelor profilate.
Celelalte două exemplare dezvăluite la eveniment, au fost în motorizarea incipientă diesel 520d (190 CP și 400 Nm), interpretările însă, au fost diferite – același M Sport și, respectiv, Luxury Line. Interioarele, la fel, au fost diferite.
Precum şi toţi cei prezenţi, am avut ocazia să le admirăm şi să vedem ce tehnologii ascunde noua Seria 5. Spre exemplu, display-ul sistemului
multimedia poate fi personalizat, fiecare iconiţă putând fi mutată în cel mai comod loc posibil, iar iconiţele în
sine, pot arăta în regim real spre exemplu, harta sistemului de navigaţie, fără a ne lipsi de alte informaţii, care ne sunt arătate pe iconiţele alăturate.
Funcţiile sistemului multimedia pot fi controlate şi prin gesturi. Şi nu este un gadget de fiţe, ci unul foarte comod. Ei bine, noua generaţie BMW Seria 5 G30 înglobează cele mai recente tehnologii a producătorului bavarez, unele din ele au apărut pentru prima dată anume pe Seria 5, ca mai apoi să fie anunţate şi pentru Seria 7. Interiorul în sine bucură cu spaţiu suficient, atât pentru ocupanţii scaunelor faţă cât şi ocupanţii banchetei spate.
Doar portbagajul a dezamăgit un pic, din cauza roţii de rezervă, care fură prea mult spaţiu pe înalţime.
Ceea ce ţine de exterior, deşi designul este realizat în stilul noii generaţii Seria 7, noua Seria 5 G30 nu poate fi confundată cu nava amiral bavareză, având propriul caracter, un dinamism aparte şi o supleţe a siluetei, accentuată de posteriorul uşurat de blocurile optice, care se extind mai mult pe lateral.
A doua parte a evenimentului a
avut loc la al doilea etaj al Palatului Republicii, unde invitaţii au avut parte de o adevărată sărbătoare cu masă bogată, dansuri populare şi muzică aleasă.
Directorul General AutoSpace SRL, Victor Miculeţ a ţinut şi un discurs prin care a mulţumit cei prezenţi la eveniment, menţionând că în aceşti 20 de ani BMW Moldova a devenit prieten cu clienţii săi, iar cei din urmă sunt cei mai importanţi pentru companie.
Reamintim că noua generaţie BMW Seria 5 G30 este disponibilă la u preţ de start de 38,800 de euro în Moldova, pentru motorizarea diesel 520d.
De asemenea sunt disponibile motorizările 520d xDrive (42,500 euro), 530i (40,100 euro), 530i xDrive (42,200 euro), 530d (56,400 euro), 530d xDrive
(58,500 euro), 540i (49,100 euro) şi 540i xDrive (51,100 euro).
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru. Imagini, Egor Tetiuşev.
1
7,843
GALERIE FOTO (126 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!