Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Noua generaţie Honda Odyssey (Video)

10 Ianuarie 2017 - 13:19
Denis Godorozea
Premieră: Noua generaţie Honda Odyssey (Video)
Debutat în 1994, monovolumul Honda Odyssey se caracteriza printr-un design dinamic şi blocuri optice faţă înguste, care aminteau de Civic. Ultimele două generaţii destinate pieţei nord-americane însă, au devenit mai utilitare, mai pătrăţoase şi mai… banale. Publicul american, cu sufletul la gură aştepta un design mai dinamic şi mai interesant, însă cei de la Honda au continuat „tradiţia” cu o nouă generaţie, la fel de banală precum cea precedentă…

Debutată în premieră la Salonul Auto de la Detroit, noua generaţie Honda Odyssey a primit „faţa” pick-up-ului Honda Ridgeline şi silueta, precum şi geamurile laterale, similare predecesorului. Nu au salvat situaţia nici liniile extravagante regăsite pe partea laterală, nici blocurile optice spate cu design ceva mai deosebit. De ce este atât de banală? Pentru că a fost proiectată în SUA, pentru americani şi va fi produsă doar în

America. În schimb, inginerii au reuşit, în sfârşit, să ascundă patinele uşilor glisante spate în conturul geamurilor spate. Mai mult decât atât, inginerii au redus greutatea cu 44 kg, iar caroseria a primit o rigiditate cu 44% mai bună.

Interiorul este la fel de plictisitor, deşi planşa de bord acum dispune de un display de 7 inch, iar sistemul multimedia este disponibil cu un display de 8 inch. Cei de la Honda au introdus şi câteva inovaţii. Sistemele CabinWatch şi CabinTalk oferă posibilitatea de a urmării şi a comunica cu copiii de pe rândurile doi şi trei a scaunelor, prin intermediul camerei video, boxelor şi căştilor.

Este disponibilă conectivitatea Apple CarPlay, Android Auto, internetul 4G LTE cu Wi-Fi, iar datorită sistemului Social Play List până la 8 pasageri pot să includă piesele preferate de pe dispozitivele mobile într-un playlist comun.

Rândul doi al scaunelor dispune de sistemul Magic Slide, care oferă posibilitatea de a glisa scaunele pe lateral, atunci când scaunul din mijloc este demontat. Astfel, se face un acces mai bun către rândul trei al scaunelor, iar posibilităţile de transformare a interiorului sunt multiplicate. Pasagerii ultimelor două rânduri de scaune pot fi delectaţi şi cu sistemul distractiv cu display de 10.2 inch montat pe pod, prin intermediul căruia micuţii pot urmări filme, video de pe internet sau se pot juca în jocuri.

Sub capota noii Honda Odyssey se ascunde un V6 aspirat natural i-VTEC de 3.5 litri şi 284 CP, care este cuplat la noua transmisie automată în 10 trepte (echipările incipiente sunt dotate cu o transmisie automată în 9 trepte). Astfel, noul Odyssey este prima Honda care a primit această transmisie. Operarea transmisiei se face prin apăsarea butoanelor de pe consola centrală, deci, nu există un levier.

Noul Odyssey este echipat cu pachetul sistemelor de siguranţă Honda Sensing, care include frânarea autonomă, cruise-controlul adaptiv şi alte sisteme importante de siguranţă, fără de care modelul nu ar putea primi distincţia Top Safety Pick+ la testele de siguranţă IIHS.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE):
GALERIE FOTO (24 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter