Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Noua generație SEAT Ibiza! (Video)

31 Ianuarie 2017 - 21:56
Denis Godorozea
Premieră: Noua generație SEAT Ibiza! (Video)
Prima generație SEAT Ibiza a apărut acum 33 de ani, având un design ItalDesign Giugiaro și propulsor elaborat de către inginerii Porsche. Toate generațiile Ibiza luate împreună, au fost produse în 5.4 milioane de exemplare. Astăzi, producătorul spaniol a dezvăluit la Barcelona noua, cea de-a cincea generație SEAT Ibiza.

Designul noii Ibiza a fost inspirat de actuala generația Leon, fără a ne aduce prea multe artificii stilistice noi, de parcă ar fi o copie mai mică a fratelui mai mare. Blocurile optice față sunt acum mai aproape de forma triunghiulară, fiind disponibile pentru prima dată în versiune full-LED, în timp ce blocurile optice spate vin cu aceleași accente LED triunghiulare, fiind accentuate și de una din crestele laterale. Noul SEAT Ibiza va avea patru interpretări, Reference, Style, FR și XCellence.

Cel mai important însă, noua generație SEAT Ibiza vine acum cu proporții total diferite, cu o siluetă dinamică, întinsă și mai coborâtă. Iar acest lucru o face mult mai atractivă – a dispărut până și geamul micuț triunghiular din fața ușilor frontale! Totuși, silueta dinamică nu este altceva decât o iluzie optică, mascată cu iscusință de către designeri! În realitate Ibiza fiind cu 2 mm mai scurtă și cu 1 mm mai scundă decât generația precedentă, câștigând 87 mm în lățime și 95 mm pentru ampatament (2,564 mm). Volumul portbagajului, de asemenea s-a mărit, constituind 355 litri (+63 litri).

Toate acestea se datorează și noii platforme MQB A0, noua Ibiza fiind primul model din cadrul Grupului Volkswagen, care primește această platformă.

Datorită noii platforme, roțile sunt deplasate mai aproape de colțurile mașinii, ceea ce oferă posibilitatea de a instala roți mai mari (până la 18 inch) și nu în ultimul rând, de a spori spațiul de la interior. Cel din urmă s-a mărit simțitor, adăugând 35 mm pentru picioarele pasagerilor spate, 24 mm pe înălțime pentru ocupanții față și 17 mm pe înălțime pentru ocupanții banchetei spate.

Scaunele au adăugat 42 mm pe lățime. Ecartamentele au crescut și ele cu 60 mm pentru axul față și cu 48 mm pentru axul spate. Conform celor de la

SEAT, datorită noului șasiu și creșterii cu 30% a rigidității torsionale a caroseriei, a cincea generație Ibiza va avea un comportament foarte dinamic, oferind și un confort demn.

Interiorul a primit și el un design nou, deși simplist. Inovația acestuia vine de la inserția de culoare contrastantă de la mijlocul bordului, care pare un pic prea pustie pe la capete, unde se cer inciziile sistemului de ventilare, cele din urmă regăsindu-se mai sus. În schimb, amplasat central este noul sistem multimedia opțional cu display de 8 inch, butoane tactile, conectivitate modernă Apple Car Play, Android Auto și Mirror Link și chiar WLAN Hot Spot. Sistemul audio Beats oferă 7 boxe și un amplificator de 300 de wați. În dotarea de bază toate modelele Ibiza vor avea sistemul de frânare autonomă cu detectarea pietonilor! Opțional va fi oferit și sistemul de menținere a benzii, cu ghidarea volanului în regim autonom.

Gama motorizărilor include unităţile pe benzină 1.0 TSI (95 sau 115 CP) şi EVO 1.5 TSI (150 CP), dar şi unitatea diesel 1.6 TDI (80, 95 sau 115 CP). Va fi disponibilă și o versiune alimentată cu gaz natural comprimat (CNG) numită 1.0 TGI (90 CP). Propulsoarele vor fi cuplate la cutii de viteze manuale în 5 sau 6 trepte, sau la cutia robotizată DSG cu dublu ambreiaj și 7 trepte.

Noua generație SEAT Ibiza va fi dezvăluită publicului larg la Salonul Auto de la Geneva, care va avea loc la începutul lunii martie, iar vânzările acesteia vor demara deja în luna iunie 2017.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (15 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter