Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Noua generaţie Toyota Camry pentru piaţa SUA (Video)

10 Ianuarie 2017 - 09:46
Denis Godorozea
Premieră: Noua generaţie Toyota Camry pentru piaţa SUA (Video)
La Salonul Auto de la Detroit a debutat noua, cea de-a 8-a generaţie Toyota Camry! Modelul este dedicat pieţei nord-americane şi, ca de obicei, se va deosebi simţitor de cel pe care îl vom avea pe piaţa noastră. Chiar şi pe aceste imagini, cei de la Toyota menţionează că sunt reprezentate „prototipurile cu opţiuni”, iar modelele de producţie ar putea varia. Considerăm că cele din urmă nu se vor deosebi prea mult de „prototipurile” prezentate la Detroit.

Tradiţional, modelul Camry nord-american se deosebeşte printr-un aspect mai dinamic şi agresiv. Totuşi, se pare că designerii nu au inclus o treaptă superioară ci au retrogradat, inspirându-se mai mult de la versiunea de până la facelift a predecesorului şi de la modelul Camry cu două generaţii în urmă. Cel mai agresiv este modelul Camry XSE, care dispune de bară de protecţie agresivă, difuzor spate cu patru finale ale sistemului de evacuare, spoiler spate, jante de 19 inch şi opţiunea caroseriei bicolore cu acoperiş contrastant de culoare neagră. Noul Camry a devenit mai lung (4,859 mm), mai lat (1,839 mm) şi mai scund (1,440 mm), având un ampatament cu 51 mm mai mare (2,824 mm).

Versiunea hibridă dispune de un design individual, cu o bară de protecţie unică cu „gură de balenă”, care aduce aminte de modelul nord-american Toyota Avalon. Conform producătorului nipon, noul Camry exprimă sportivitate şi emoţie.

Fiind construit pe platforma TNGA, care stă la baza noilor Toyota Prius şi C-HR, noua generaţie Camry promite şi un comportament mai dinamic. Structura caroseriei a devenit mai rigidă datorită utilizării unui procentaj mai mare a oţelurilor de înaltă rezistenţă, ceea ce va spori siguranţa pasivă. La rândul său siguranţa activă este îmbunătăţită datorită pachetului de sisteme Toyota Safety Sense, care include sistemul de frânare autonomă cu detectarea pietonilor, cruise-controlul adaptiv, blocurile optice adaptive şi atenţionarea despre părăsirea benzii fără presemnalizare cu virarea autonomă în banda de rulare.

Noua Toyota Camry va fi echipată cu noul benzinar de 2.5 litri în 4 cilindri, cu un V6 de 3.5 litri sau cu sistemul hibrid de nouă generaţie Toyota Hybrid System (THS II), care vine cu un benzinar de 2.5 litri cu eficienţă termică de 40%.

Propulsoarele sunt cuplate la noua transmisie automată în 8 trepte Direct Shift, versiunea hibridă însă, dispune de variator cu 6 trepte simulate.

Interiorul confortabil oferă acum mai mult spaţiu. În timp ce designul a evoluat substanţial. Ceea ce atrage cel mai mult atenţia este consola centrală care coboară precum o cascadă către tunelul central. Toate versiunile noului

Camry vor avea parte de sistemul multimedia Entune 3.0 cu un display de 8 inch. Planşa de bord primeşte un display de 7 inch, în timp ce proiectorul

HUD va avea 10 inch. Opţional este disponibil sistemul audio JBL cu subwoofer de 10.1 inch, conectivitate la internet 4G LTE şi WiFi Connect.

Odată cu lansarea noii generaţii Toyota Camry, producătorul nipon a dezvăluit şi versiunea lui Camry pentru cursele de NASCAR, care nu are nimic în comun cu modelul de producţie, având doar similarităţi cu modelul Camry XSE şi acelea fiind desenate.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE):
GALERIE FOTO (19 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter