Top 20 cele mai savuroase şi mai speciale teste drive PiataAuto.md în 2016
25 Ianuarie 2017, 10:23
Acum ceva timp, publicam un top cu cele mai citite teste drive PiataAuto.md pe parcursul anului 2016, iar atunci când vorba de o clasificare a celor mai citite materiale, publicul nostru e cel care decide. Totuşi, ne-am gândit şi noi,
redactorii, să facem un top 20 al celor mai speciale teste drive pe care am avut ocazia să le facem în 2016 – 20 dintre cele 64 de teste drive ale celui mai prolific an din istoria publicaţiei noastre online în materie de teste drive!
Şi pentru că cele douăzeci de teste alese ne sunt toate aproape de inimă, nu le-am pus într-un clasament numeric, ci într-unul alfabetic!

Iată care sunt acestea:
1. Audi A8 L W12

Da, e un test drive cu interpretarea ultra opulentă a limuzinei de top din gama Audi, acea interpretare ce vine cu un imens motor W12 de 6.0 litri sub capotă. Am savurat-o cu plăcere în Bavaria, până la poalele munţilor Alpi şi din toată treaba a ieşit un test drive de zile mari!
2. BMW 1600 Cabriolet (1970)

Anul 2016 a fost şi anul în care am avut marele noroc să testăm şi câteva
automobile de epocă! Iar
BMW 1600 Cabriolet e o bijuterie
decapotabilă creată tocmai în
1970, o bijuterie care trebuie
condusă cu papion la gât!
Exact aşa am savurat-o pe
drumurile rurale ale
Germaniei!
3. BMW 1802 Touring (1973)

Un hatchback, mai bine zis, gândit ca un touring atunci, în îndepărtatul
an 1973. O maşină venită dintr-o vreme de demult, în care BMW-urile abia îşi fortificau imaginea pe care o au astăzi!
4. BMW 2002tii

Ăsta e „tăticul” sedanurilor sportive BMW de astăzi! BMW 2002 e deja o
raritate gustoasă, dar dacă vorbim de 2002tii, cu sistemul său de alimentare unic şi cu forţa ce o are sub capotă, avem de-a face cu una din cele mai
dorite maşini de colecţionarii din întreaga lume. Savurată de noi cu plăcere pe nişte trasee germane excepţionale!
5. BMW 507 (1957)

Elvis Presley a avut o asemenea maşină. Şi doar 250 de alţi proprietari incipienţi, pentru că BMW 507 a fost construit în doar 251 de
exemplare! Probabil cea mai specială maşină pe care am condus-o vreodată. Atunci când BMW România a scris despre acest test drive PiataAuto.md pe pagina lor de Facebook, se
menţiona: „După ce a testat "Visul de pe Isar", concluzia a fost "BMW 507 e o creaţie genială incontestabilă a lumii auto şi a întregii omeniri!". Restul este o poveste de savurat la ceas de seară.”
6. BMW M2. Jonglarea echilibrului.

Un test drive special cu cel
mai simplu şi de esenţă
model BMW M. Simplu... adică
genial. Şi puritan, şi focusat spre esenţial, spre performanţă desăvârşită, dar fără fiţe şi artificii. Exact cum ar
trebui să fie un model BMW M! Un test drive în care am alergat această nouă maşinuţă în Ungaria, pe circuitul Hungaroring!
7. BRABUS B63 S 730 – Mercedes-AMG S 63 4MATIC Coupe

Prinde-mă, vântule! Asta-ţi vine să spui când apeşi pedala de acceleraţie a acestui bolid de 730 CP! Un test cu unul din cele mai demenţiale modele proaspete de la atelierul de tuning BRABUS!
8. Ford Mustang GT 5.0 V8

Maşina asta îţi dă fiori! Tremur
muscular adevărat, venit din sunetul pătrunzător al motorului V8 de 5.0 litri
de sub capotă! Da, am pus mâna pe o asemenea bestie pe drumurile sumbre ale Germaniei, pe care le-am făcut să tresară la auzul vuietului V8!
9. Ford Mustang 2.3 EcoBoost

Ceva mai târziu, noul Mustang a ajuns şi în Moldova, într-o motorizare mai modestă, turbo, de 2.3 litri. Cu o atitudine mult mai sceptică faţă de motor, povestea testului a evoluat până la urmă în ceva epic, creat pe meleagurile ţării noastre.
10. Jaguar F-TYPE Convertible

A fost o revedere cu F-TYPE Convertible, sportiva decapotabilă de la Jaguar, o revedere care ne-a demonstrat că maşina şi-a schimbat radicat comportamentul între timp, deşi nu a trecut prin vreun facelift oficial. Un test drive cu imagini de poveste, create pe traseele frumoase şi compatibile cu o maşină sport ale Moldovei!
11. Mercedes-AMG
S-Class Cabriolet S 63 4MATIC


Nisa, Coasta de Azur. Şi o interpretare demenţial de puternică a decapotabilei de top din gama Mercedes-Benz. Un test care ne-a făcut să descoperim că şi o maşină mare şi relativ grea poate avea o ţinută rutieră formidabilă în cele mai strânse viraje.
12 Mercedes-Benz E-Class

Pentru testul ăsta drive al mers tocmai la capătul vestic al continentului
european, în Portugalia, iar germanii ne-au pregătit de toate pentru a gusta din plin din atributele noii generaţii a îndrăgitului E-Class. Am avut o mulţime
de motorizări de nivele de dotări, conduse şi pe drumurile publice frumoase, şi prin oraşele portugheze, dar şi pe un circuit sportiv superb!
13. Mercedes-Benz S-Class Cabriolet

La testul ăsta cei de la Mercedes-Benz ne-au invitat pe Coasta de Azur, şi ne-au făcut să ne simţim milionari pentru o zi. Alături de o maşină pentru milionari. Nu, un asemenea test drive nu poate fi ratat!
14. Mini Cooper S Works Rallye Replica (1963)

Să testezi o maşină adevărată de raliu ţi se poate întâmpa în cel mai bun caz o singură dată în viaţă, dacă nu eşti pilot de raliu. Să testezi una clasică, de raliu, care a făcut istorie glorioasă acum mai bine de 50 de ani, e ceva fenomenal de tot! De asta acest test drive merită citit atunci când vreţi să savuraţi ceva gustos, cu totul deosebit!
15. Mitsubishi Pajero Sport, L200 şi Outlander prin noroi şi mocirlă

Totul s-a întâmplat în Moldova, într-o zi în care ploua cu găleata. Şi atunci
când pe o asemenea ploaie ieşi pe un traseu de offroad cu nişte SUV-uri potente, ajungi să obţii unul din cele mai spectaculoase teste drive create vreodată!
16. Opel Mokka X

Un test drive cu un SUV împrospătat de la Opel, la care am mers pe partea
stângă a drumului, pentru că eram în... Scoţia. Mai mult ca atât, e şi maşina cu care am ajuns lângă celebrul lac Loch Ness, prin nişte locuri de poveşti
sumbre! Oh! Iar atunci când
explorezi cu un SUV asemenea
peisaje, nu poate ieşi decât o istorie excepţională!
17. Porsche 718 Boxster

Un test drive, senzaţiile căruia le-a dictat noul motor boxer de 2.0 litri de la Porsche, un motor care face cât un
caracter, iar atunci când toate vin combinate şi cu un nou design al celei mai accesibile decapotabile Porsche, iese o poveste extraordinară, produsă chiar la noi acasă, pe meleagurile ţării.
18. Subaru WRX STI

Deşi nu avem un distribuitor Subaru în Moldova, noi ştim că există mulţi
pasionaţi ai mărcii în ţara noastră şi de aia ne străduim să le oferim din când în când câte un deliciu cu ajutorul germanilor de la Subaru. A fost testul
în care am pus mâna pe cel mai adorat model al mărcii – WRX STI – şi a fost şi testul în care am simţit pentru prima dată că maşina poate mult mai mult decât noi, de la volan!
19. Tesla Model X în Moldova!

Un test cu un SUV pur electric, ba chiar primul şi deocamdată unicul SUV pur
electric de serie din lume, e ceva
de zile mari! Şi totul s-a întâmplat
în Moldova! De asta nu puteţi rata acest test drive cu totul excepţional!
20. Volvo S90

Din nou ceva produs acasă, în Moldova, dar ce test a ieşit! Ce maşină graţioasă, ce experienţe de condus şi ce istorie a ieşit din toată treaba! Da, când priveşti imaginile acestui test drive aproape că nu-ţi vine a crede că totul are loc în Moldova, dar e adevărat. Modelul suedez e într-atât de impresionat şi de efect în designul său, încât arată bine cu orice ţară pe fundalul său!
Şi chiar şi cu o listă de 20 de teste super speciale, încă multe bunătăţuri n-au încăput aici! Aşa că vă mai sugerăm o listă de post-scriptum, cu teste poate la fel de speciale din 2016, care merită neapărat savurate:

Audi A4
Citroen C4 Cactus
Comparativ sedanuri premium
Comparativ SUV-uri premium
Datsun on-DO
Ford Mondeo Hybrid
Ford Mondeo Vignale
Jaguar F-PACE (+Offroad VIDEO)
Lexus NX 300h
Lexus RX – RX 200t
Mazda6 2017
Mercedes-AMG SLC 43
Mercedes-Benz C-Class Coupe
Mercedes-Benz E-Class All-Terrain
Mercedes-Benz GLC Coupe
MINI Clubman
Mitsubishi L200
Opel Astra Sports Tourer
Porsche 911 Carrera S
Porsche Macan 2.0
Renault Megane
Renault Megane Sedan
Skoda Kodiaq
Toyota RAV4 facelift 2.2 Diesel
Volvo XC90 T8 versus XC90 T6 şi T5. Plug-in hybrid sau petrol?

Iar între timp, noi am şi dat startul deja testelor drive din 2017. Ca de obicei, vom aveam de toate – de la cele mai pasionale şi exclusiviste automobile, până la cele mai accesibile şi pământene, cu bune şi rele, cu plusuri şi minusuri, aşa cum ne ştiţi cum ne-am convins în ultima vreme tot mai mult că ne apreciaţi!

Vă mulţumim că ne sunteţi alături!
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
1
4,508
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!