Volkswagen reinventează parbrizul încălzit, care dispune de o folie de argint în locul firelor vizibile!
24 Ianuarie 2017, 17:30
Parbrizul încălzit este o opţiune extrem de bună pe timp de iarnă, acesta însă are o problemă – firele subţiri, care, deseori, sunt vizibile. Ei bine, unii le văd (iar dacă le văd, acestea deranjează ochii), alţii nu le văd, pe unele modele firele fiind vizibile doar în anumite condiţii, totuşi problema acestora persistă, iar cei de la Volkswagen au găsit soluţionarea perfectă.

În locul firelor fine, între straturile laminate a parbrizului este integrată o folie extrem de subţire de argint, care se extinde pe toată suprafaţa parbrizului. Această folie este invizibilă,
iar convertind curentul electric în căldură aceasta dezgheaţă rapid parbrizul utilizând doar între 400 şi 500 de waţi. Totuşi, în partea de jos a parbrizului există şi fâşii de fire tradiţionale, pentru încălzirea ştergătoarelor, ceea ce previne lipirea acestora de parbriz, firele însă nu obstrucţionează vizibilitatea şi nu deranjează ochii fiind poziţionate foarte jos.

Mai mult decât atât, parbrizul inovativ va servi nu doar în perioada rece a anului, dar şi în timpul verii, fiind capabil să reflecte 60% din căldură, reducând
temperatura de la interior cu 15 grade, faţă de geamurile convenţionale cu nuanţare verzuie, astfel, sistemul de aer condiţionat va răci mai rapid interiorul maşinii, care a staţionat sub soare. În rezultat cei de la Volkswagen au prins doi iepuri odată!

Parbrizul inovativ este oferit pe modelele Volkswagen Golf, Golf Sportsvan, Tiguan, Sharan, Passat şi Passat Variant, la un preţ care porneşte de la 340 de euro în dependenţă de model.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
6,927
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!