Camionul hibrid Volvo consumă cu 30% mai puţin combustibil! (Video)
28 Februarie 2017, 13:21
Vă mai amintiţi despre camionul Volvo SuperTruck, elaborat de către divizia americană Volvo Trucks, care are un consum cu 70% mai mic decât cel al unui camion conventional? Uite că şi divizia europeană Volvo Trucks a scos pe drumurile publice camionul Volvo Concept Truck, care este echipat cu o propulsie hibridă, la care suedezii lucrează încă din 2011!
Dacă Volvo SuperTruck a încercat să îmbunătăţească toate aspectele, reducând drastic greutatea, cizelând substratul tehnic şi îmbunătăţind radical aerodinamica, atunci noul Volvo Concept Truck se focusează doar
asupra aerodinamicii şi propulsiei hibride. Touşi, greutatea remorcii a fost redusă cu două tone, ceea ce sporeşte eficienţa sau oferă posibilitatea de a încărca o greutate mai mare.
Bazat pe modelul Volvo FH 420, camionul conceptual dispune de o aerodinamică îmbunătăţită cu 40% a cabinei şi remorcii, de cauciucuri cu o rezistenţă redusă la rulare, dar şi o propulsie hibridă inteligentă.

Motorul diesel D13 Euro 6 Step C este ajutat de un motor electric şi un pachet de baterii, care oferă o autonomie în regim pur electric de 10 km, atunci când sunt încărcate la maxim.
Bateriile sunt încărcate datorită sistemului de recuperare a energiei, atunci când camionul rulează din pantă sau frânează. În timpul curselor lungi, motorul diesel este deconectat 30%
din timp, ceea ce oferă o reducere a consumului de combustibil cu până la 10%. În combinaţie cu aerodinamica îmbunătăţită şi greutatea redusă a remorcii, consumul camionului poate fi redus cu până la 30%. Conform suedezilor, scopul principal al acestui proiect este de a atinge o reducere a consumului cu 50% pentru camioanele care fac curse lungi.
Pentru a face camionul hibrid şi mai eficient, a fost elaborat şi sistemul „I-See”, care ia în calcul topografia rutei pe o distanţă de 5 kilometri înainte datorită GPS-ului şi a unei hărţi
electronice, ceea ce permite ajustarea din timp a propulsiei hibride la un regim optim de operare a propulsorului diesel, motorului electric şi a sistemului de recuperare a energiei.

Propulsia hibridă a noului Volvo Concept Truck este bazată pe experienţa acumulată cu autobuzele Volvo hibride şi electrice.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
7,836
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!