Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Euro NCAP celebrează 20 de ani. Iată cât de mult a evoluat siguranţa automobilelor în acest răstimp! (Video)

2 Februarie 2017 - 14:27
Denis Godorozea
Euro NCAP celebrează 20 de ani. Iată cât de mult a evoluat siguranţa automobilelor în acest răstimp! (Video)
Organizaţiile precum Euro NCAP sau IIHS, au un aport extrem de mare în ceea ce priveşte îmbunătăţirea siguranţei automobilelor. În fiecare an acestea ridică cerinţele şi standardele de siguranţă, forţând producătorii să creeze vehicule din ce în ce mai sigure.

Acum 20 de ani, pe 4 februarie 1997, cei de la Euro NCAP au realizat primul test de siguranţă prin sprijinul FIA (Federaţia Internaţională de Automobilism), organizaţiei ICRT (numită atunci International Testing) şi a guvernelor a Marii Britanii şi Suediei.

Pentru a celebra această aniversare, cei de la Euro NCAP au testat două modele produse la o diferenţă de 20 de ani, pentru a demonstra cât de mult a evoluat siguranţa automobilelor în acest răstimp. În calitate de model modern a fost aleasă Honda Jazz, care se produce din anul 2015, iar modelele vechi le-a reprezentat Rover 100 cu anul de producţie 1997.

De ce au luat un Rover 100, platforma căruia datează cu începuturile anilor ’80 ai secolului trecut, vă veţi întreba? Pentru că anume Rover 100, un model extrem de vândut în acele timpuri în Marea Britanie, a fost primul automobil testat de către organizaţia independentă Euro NCAP, fiind şi primul test independent de acest gen realizat în Europa, rezultatele stârnind indignarea din partea grupurilor de consumatori, membri ai publicului și mass-media.

După standardele de atunci, Rover 100 a luat doar o singură stea, în timp ce concurenţii din aceeaşi clasă, Fiat Punto, Nissan Micra, Opel Corsa şi Renault Clio, s-au învrednicit de 2 stele Euro NCAP. Atunci când cei de la

Euro NCAP au început să ia în calcul şi protecţia pietonilor, nici un model nu a mai putut să sară de 2 stele, iar mai mulţi producători auto supăraţi, au atacat pe cei de la Euro NCAP, declarând că testele de siguranţă sunt „prea severe” şi că este „imposibil” ca un model testat să ia maxim 4 stele… Cu câteva luni mai târziu însă, Volvo S40 a devenit primul model testat care a luat acele 4 stele „imposibile”!

La momentul de faţă Euro NCAP este o organizaţie respectabilă, iar testul realizat cu acelaşi Rover 100 în 2017, nu se deosebeşte cu nimic de cel, realizat în 1997 - chiar şi deformarea caroseriei a fost identică! Acest lucru adevereşte încă odată veridicitatea primului test realizat acum 20 de ani, din cauza căruia societatea şi-a ieşit din minţi. Conform celor de la Euro

NCAP, datorită aportului organizaţiei în îmbunătăţirea siguranţei automobilelor, începând cu anul 1997 mai mult de 78,000 de vieţi au fost salvate. Cei de la Euro NCAP au publicat peste 630 de evaluări de siguranţă, au testat în jur de 1,800 de automobile şi au cheltuit pentru toate aceste teste 160 de milioane de euro, totul, cu un singur scop – de a face automobilele mai sigure! De la an la an Euro NCAP înăspreşte standardele de siguranţă, iar începând cu anul 2018 va demara testarea sistemelor, care detectează cicliştii şi evită accidentele cu aceştia. Pentru perioada anilor 2020-2025, cerinţele pentru nivelul de siguranţă oferit de automobilele moderne va fi şi mai aspre.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
GALERIE FOTO (3 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter