Opel poate fi achiziţionat de către PSA Peugeot-Citroen!
14 Februarie 2017, 17:24
Francezii de la PSA Peugeot-Citroen sunt în discuţie cu cei de la General Motors, pentru o potenţială achiziţie a brandului Opel! Acest lucru a fost declarat oficial de către grupul francez şi de către cei de la General Motors. Achiziţia companiei Opel de către francezi ar putea face parte din
numeroasele inițiative strategice, care vizează îmbunătățirea profitabilității și a eficienței operaționale pentru ambele părţi.
Vânzarea brandului Opel, ar însemna părăsirea definitivă a piaţei europene de către cei de la General Motors, pe de altă parte PSA îşi va fortifica profiturile şi poziţia pe piaţa din Europa, din care va muşca o cotă de aproximativ 16.3%, poziţionându-se peste cei de la Renault-Nissan, exact în spatele liderului, Volkswagen Group, care deţine o cotă de piaţă de 24.1%.

Cei de la PSA vor profita şi de tehnologiile elaborate de către cei de
la Opel, iar General Motors, ar putea fi lipsit de aceste tehnologii. Mai mult decât atât, ar putea suferi şi brandul Buick, marea majoritate din modelele căruia sunt nu altceva decât Opeluri redesenate. Totuşi, în cazul vânzării, cei de la General Motors ar putea pune condiţia de a avea în continuare acces la platformele şi tehnologiile Opel.
General Motors a fost aproape de a vinde compania Opel, atunci când a declarat faliment în 2009, dar a hotărât să nu să se despartă de brandul
german, care intră în componenţa GM din anul 1929, pentru aşi menţine poziţiile pe piaţa europeană. Se pare că acum cei de la GM sunt decişi să-şi înceteze activitatea pe piaţa Europei, din cauza pierderilor consecutive din ultimii 16 ani, care au totalizat peste 15 miliarde de dolari. Doar anul trecut gigantul american a înregistrat pierderi de 257 milioane de dolari din operaţiunile sale europene.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru via Autonews.com
0
2,675
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!