Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Porsche Top 5 – cele mai nebune spoilere din istorie! (Video)

23 Februarie 2017 - 17:55
Denis Godorozea
Porsche Top 5 – cele mai nebune spoilere din istorie! (Video)
Recent am aflat care sunt cele mai rare automobile Porsche din istorie, care au cel mai spectaculos sunet al motorului, iar acum, seria de filmuleţe „Porsche Top 5 Series” ne demonstrează care este Top 5 cele mai nebune spoilere din istoria Porsche! Aerodinamica pentru cei de la Porsche înseamnă extrem de mult, iar aceasta este testată în una dintre cele mai avansate ţevi aerodinamice din lume, care are o putere de 9,000 CP şi un diametru de 9 metri!

Locul 5

Clasamentul îl deschide modelul de stradă Porsche Cayman GT4, care combină un eleron fix cu un spoiler micuţ, pentru a genera o forţă de apăsare imensă pe axul spate.

Locul 4 Legendarul Porsche 959, unul dintre cele mai avansate automobile din anii ’80 ai secolului trecut, dispune de un eleron integrat perfect în caroserie.

Locul 3

Porsche Carrera RS 2.7 Coupe este unul dintre cele mai legendare Porsche din istorie, acesta fiind şi cel care a atras atenţia publicului cu renumitul spoiler poreclit „coadă de raţă”, fiind primul automobil de producţie pe acele timpuri cu un asemenea element aerodinamic, care a dat startul unei adevărate revoluţii în lumea auto.

Locul 2

Pe locul secund s-a clasat noua generaţie Panamera Turbo, care vine cu o siluetă aerodinamică extrem de senzuală, iar atunci când atinge viteza de 130 km/h, pe posterior apare un spoiler imens, care măreşte forţa de apăsare pe axul spate.

Locul 1

Locul de frunte este ocupat de către legendarul Porsche 935 „Moby Dick”, care deşi a fost bazat pe Porsche 911, diferă radical de acel din urmă, datorită caroseriei extrem de evazate şi eleronului imens spate realizat din fibră de sticlă. Datorită aerodinamicii, „Moby Dick” era stabil în curbe şi foarte rapid pe linie dreaptă, atingând o viteză de 366 km/h în cursa de 24 de ore de la Le Mans. În următorul filmuleţ, cei de la Porsche ne vor dezvălui Top 5 tehnologii, care au migrat din sporturile cu motor pe modelele de producţie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (5 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter