Premieră: Noile Skoda Rapid şi Rapid Spaceback facelift!
22 Februarie 2017, 14:45
La Salonul Auto de la Geneva cei de la Skoda vor dezvălui versiunile facelift a modelelor Rapid şi Rapid Spaceback. Lansat în 2012, modelul Rapid s-a adeverit a fi extrem de popular, oferind un spaţiu la interior şi un volum al portbagajului incomparabil de mare pentru acest segment şi toate acestea la pachet cu un design atrăgător
şi un preţ imbatabil.
Odată cu facelift-ul, Skoda Rapid şi Rapid Spaceback, primesc o mulţime de îmbunătăţiri şi un design împrospătat. La exterior modificările sunt discrete, dar foarte inspirate.
Partea frontală a primit o nouă priză de aer pentru bara de protecţie, unde se regăsesc şi noile blocuri anticeaţă, în timp ce blocurile optice faţă primesc o fâşie de LED şi opţiunea bi-xenonului.
Indicatoarele de direcţie au migrat de pe aripile faţă direct pe corpurile oglinzilor retrovizoare, iar modificările de la posterior s-au rezumat la noile blocuri optice spate fumurii, cu LED-uri integrate în formă de litera „C” (opţiune).
Modelele de la dotarea „Style” în sus vin cu o fâşie cromată în partea de jos a barei de protecţie faţă şi în partea de jos a geamurilor laterale. Sunt disponibile şi patru tipuri de jante noi de 15, 16 şi 17 inch.
Pe imagini este reprezentată versiunea Skoda Rapid Monte Carlo, care vine cu elemente vopsite în culoarea neagră lucioasă, jante de 17 inch, ataşamente pentru barele de protecţie faţă/spate, praguri şi un spoiler discret pe capacul portbagajului.
La interior apare o planşă de bord revizuită, prizele de aer ale sistemului de ventilare au primit o formă mai arătoasă, iar inserţiiile de pe bord şi uşi, au acum o formă tridimensională.
Au fost revizuite şi organele de control a climatizorului, în timp ce sistemul multimedia este de nouă generaţie. Pasagerii spate acum au parte de două porturi USB, iar conectivitatea poate fi îmbunătăţită cu opţiuni precum WLAN Hotspot şi interfaţa SmartLink+, care suportă Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM şi SmartGate.
Serviciile Skoda Connect vor oferi informaţii despre trafic în timp real sau posibilitatea de a accesa sunetul de urgenţă (sunetul de urgenţă se activează automat în caz de accident). Siguranţa noilor Rapid şi Rapid Spaceback facelift este asigurtă şi de sisteme moderne de siguranţă activă, precum frânarea autonomă sau sistemul de detectare a somnolenţei conducătorului.

Noile Rapid şi Rapid Spaceback facelift au primit noul propulsor de 1.0 litri TSI în 3 cilindri, menit să înlocuiască unitatea de 1.2 litri. Noua unitate 1.0 TSI
cântăreşte cu 10 kg mai puţin şi este oferită în două versiuni de putere – 95 CP sau 110 CP. Noul Rapid facelift cu unitatea 1.0 TSI de 95 CP accelerează de la 0 la 100 km/h în 11.0 secunde şi atinge o viteză maximă de 187 km/h (184 km/h pentru Rapid Spaceback facelift), în timp ce versiunea de 110 CP, indică un timp de 9.8 secunde şi o viteză maximă de 200 km/h (198 km/h pentru Rapid Spaceback facelift). În dependenţă de versiune propulsorul 1.0 TSI are un consum mixt de 4.4-4.5 l/100 km.
Pe lângă noua unitate 1.0 TSI, noile Rapid şi Rapid Spaceback facelift sunt disponibile cu propulsorul pe benzină 1.4 TSI (125 CP) şi cu unităţile diesel 1.4 TDI (90 CP) şi 1.6 TDI (116 CP).

Cel mai mic consum îl indică motorizarea 1.4 TDI – doar 3.9 l/100km, pentru ambele modele, Rapid şi Rapid Spaceback facelift. Toate propulsoarele sunt echipate cu sistem de recuperare a energiei, sistem start/stop şi se conformă normelor ecologice Euro 6.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
4,790
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!