Premieră: Noul Audi RS 3 Sportback facelift (Video)
10 Februarie 2017, 10:21
La Salonul Auto de la Geneva va fi dezvăluit noul Audi RS 3 Sportback facelift, care a primit un aspect reîmprospătat şi un caracter mai
dinamic. Precum şi noul RS 3 Sedan, dezvăluit la Salonul Auto de la Paris din 2016, noul RS 3 Sportback facelift
vine echipat cu cel mai performant propulsor în cinci cilindri de producţie – 2.5 TFSI, care dezvoltă 400 CP şi 480 Nm între 1,700 şi 5,850 rpm.
Noul propulsor este cu 33 CP mai puternic şi cu 26 kg mai uşor decât predecesorul. Datorită acestuia hot-hatch-ul accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.1 secunde şi atinge o viteză maximă de 250 km/h (limitată electronic). La dorinţă limitatorul este
mutat la 280 km/h. În ciuda performanţelor dinamice, consumul mediu se cifrează la 8.3 l/100 km.

Noul Audi RS 3 Sportback facelift transpune puterea pe asfalt prin intermediul cutiei de viteze cu dublu
ambreiaj S tronic şi a sistemului de tracţiune integrală permanentă quattro. Modelul dispune de o suspensie sport adaptivă, care coboară garda la sol cu 25 mm comparativ cu un Audi A3 standard, în timp ce ecartamentele sunt cu 20 mm mai mari, roţile de 19 inch „încălţate” în cauciucuri cu
dimensiunea 235/35 ZR19 fiind încadrate în aripile evazate corespunzător.

Partea frontală a noului Audi RS 3 Sportback facelift este identică modelului RS 3 Sedan, jantele însă,
au un design diferit, specific hatchback-ului, în timp ce difuzorul spate vine cu incizii de aer laterale, care-i conferă o doză de agresivitate. Opţional sunt disponibile blocurile optice matrix LED.
La interior apare planşa de bord digitală “virtual cockpit” de 12.3 inch, pe care apare indicatorul presiunii turbinei, temperatura uleiului şi cronometrul, care arată timpul înregistrat pe circuit.
Alte „bunătăţi” includ Apple Car Play, Android Auto, sistemul de încărcare prin inducţie a smartphone-ului, sistemul audio Bang & Olufsen cu o putere de 705 Waţi şi modulul LTE, care oferă servicii de conectivitate modernă, inclusiv internetul, Wi-Fi Hotspot, sistem de navigaţie cu Google Earth şi Google Street View.
Noul Audi RS 3 Sportback facelift, precum şi RS 3 Sedan, vor fi vândute
sub aripa brandului Audi Sport (fostul quattro GmbH) începând cu aprilie 2017, la un preţ de start de 54,600 euro şi, respectiv, 55,900 de euro. Primele exemplare vor ajunge la clienţi doar în august 2017.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,415
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!