Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Tesla Model S şi BMW i3 au picat testele de siguranţă IIHS. Distincţie de top pentru Chevrolet Volt şi Toyota Prius Prime! (Video)

2 Februarie 2017 - 12:39
Denis Godorozea
Tesla Model S şi BMW i3 au picat testele de siguranţă IIHS. Distincţie de top pentru Chevrolet Volt şi Toyota Prius Prime! (Video)
Organizaţia americană IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) a testat patru modele ecologice, două vehicule electrice, Tesla Model S şi BMW i3, dar şi două modele plug-in hibride, Chevrolet Volt şi Toyota Prius Prime. Doar ultimele două au reuşit să ia distincţia maximă Top Safety Pick+, în timp ce primele două au picat testele de siguranţă şi nu au primit nici măcar distincţia Top Safety Pick! Dar să le luăm pe rând.

Cel mai mult a dezamăgit Tesla Model S, care a avut un rezultat acceptabil pentru impactul sever cu o acoperire de 25% a părţii frontale, din cauza centurii de siguranţă, care a permis mişcarea manechinului prea mult în faţă, iar în rezultat capul acestuia a alunecat de pe airbag şi a lovit volanul.

Model S a avut un rezultat prost la testul iluminării blocurilor optice şi nu s-a calificat în testul sistemelor de prevenire a accidentelor, acestea ne fiind activate la moment. Cei de la Tesla Motors au declarat că începând cu 23 ianuarie 2017 problema alunecării capului de pe airbag a fost înlăturată, în timp ce problema blocurilor optice este în stagiu de a fi rezolvată cu furnizorii.

O altă problemă a fost depistată la versiunea Model S P100D şi anume la rezistenţa acoperişului acesteia. Deşi structura este aceeaşi, greutatea versiunii de top este mult prea mare, ceea ce sporeşte mai mult deformarea acoperişului în caz de accident. După ce toate problemele vor fi înlăturate, cei de la IIHS vor repeta testul Teslei Model S.

Nici vehiculul electric BMW i3 nu s-a ales cu vreo distincţie, din cauza calificativului acceptabil pentru protecţia capului şi gâtului în timpul impactului spate. În celelalte teste de impact

BMW i3 a primit calificative bune, iar sistemele de prevenire a accidentelor au fost apreciate cu un calificativ avansat. Blocurile optice au primit un calificativ acceptabil. Conform celor de la IIHS e păcat, că din cauza unui calificativ „acceptabil” BMW i3 nu a reuşit să ia măcar distincţia Top Safety Pick. Ce i de la IIHS speră că bavarezii vor îmbunătăţi siguranţa modelului BMW i3. În contrast cu rezultatele slabe a modelelor de mai sus, Chevrolet Volt primeşte distincţia maximă Top Safety Pick+, având rezultate bune în toate cele cinci teste de impact, fiind disponibil cu sisteme de prevenire a accidentelor, care oferă o protecţie avansată sau superioară. Volt primeşte calificativ bun pentru iluminarea blocurilor optice active, care sunt opţionale, blocurile optice standard însă, oferă o iluminare acceptabilă.

Toyota Prius Prime, de asemenea, primeşte distincţia Top Safety Pick+, având rezultate bune în toate cele cinci teste de impact şi oferind o protecţie superioară în ceea ce priveşte sistemele de prevenire a accidentelor, care sunt standard pe acest model. Pentru iluminarea blocurilor optice

Prius Prime a primit calificativul acceptabil.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (4 MATERIALE):
GALERIE FOTO (11 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter