Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un exemplar extrem de rar Toyota Crown, a fost pus pe roate după 25 de ani!

17 Februarie 2017 - 13:10
Denis Godorozea
Un exemplar extrem de rar Toyota Crown, a fost pus pe roate după 25 de ani!
În anul 1972 modelul Crown De Luxe a fost cel mai luxos sedan Toyota pe care îl puteau procura britanicii. Istoria acestui exemplar extrem de rar, este una foarte interesantă.

Aceasta a început acum 45 de ani, atunci când exemplarul în cauză a fost procurat de către un cuplu originar din Surrey, Percy şi Ethel Cole, pentru o sumă de 2.303 de lire sterline (29,500 de lire sterlini în banii de astăzi). Donul Cole îl conducea foarte rar cu o viteză de peste 30 mile pe oră (48 km/h), iar când nu era utilizat, îl păstra într-un garaj uscat.

Pasiunea pentru modelele Toyota Crown a fost moștenită de la tatăl său, care deținea un model de generația anterioară, iar maşina sa a transmis-o propriului fiu, domnului Cole junior, care la rândul său şi-a cumpărat mai târziu şi un Crown Coupe, de la aceeași reprezentanță în apropierea oraşului Guildford. În urma decesului tatălui său, domnul Cole junior a avut grija de sedanul moştenit timp de 10 ani, iar după, a depozitat maşina într-un garaj, unde aceasta a stat neatinsă timp de 25 de ani!

Acest Crown De Luxe a fost descoperit în octombrie anul trecut, de către entuziastul de vehicule clasice, Robin Shepherd, care a achiziţionat-o imediat. După ceva timp şi muncă depusă în reparaţia maşinii, aceasta a revenit pe drumurile publice, impresionând prin starea sa originală şi bine întreţinută! Sedanul de 4,680 mm în lungime şi o greutate de doar 1,311 kg, are sub capota un benzinar aspirat natural de 6 cilindri în linie cu un volum de 2,563 cm cubi, care dezvoltă 140 CP la 5,200 rpm şi 222 Nm la 3,800 rpm. Propulsorul este cuplat la transmisia automată Toyoglide în 3 trepte.

Mai târziu Robin a aflat că un bun prieten de-al său pe nume Nick Garrick, un entuziast de motociclete clasice, este şi nepotul proprietarului original al acestui Crown! Cei doi au pozat împreună cu maşina într-o sesiune foto, pentru a celebra cea de-a 45-a aniversare a acestui model.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (12 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter