Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z
Vămuirea autovehiculelor din stânga Nistrului va fi simplificată
16 Februarie 2017, 11:21
Cabinetul de miniştri a aprobat o hotărâre care va simplifica plasarea în regim vamal de import a mijloacelor de transport din stânga Nistrului. Reamintim că persoanele fizice rezidente, care au deținut până la 1 noiembrie 2016 mijloace de transport cu plăcuțe eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și mun. Bender le vor putea vămui în Republica Moldova, indiferent de termenul de exploatare, cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota accizei stabilită pentru anul 2016. Pot fi vămuite şi vehiculele mai vechi de 10 ani, cu achitarea a 30% din cota accizei pentru anul 2016 stabilită pentru vehicule cu o vechime de 10 ani.

Pentru simplificarea procedurii, acum mijloacele de transport vor putea fi vămuite fără prezentarea în original
a actelor în baza cărora acestea au fost introduse în Republica Moldova. Astfel, pentru plasarea în regim de import va fi necesară completarea de către solicitant a declarației vamale și a unei declarații scrise pe propria răspundere cu privire la veridicitatea informațiilor prezentate, cu anexarea la ultima a documentelor confirmative, eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și mun. Bender. Ulterior, „Registru” va efectua înmatricularea acestor mijloace de transport în baza setului de documente menționate și a adeverinței vamale.

Potrivit informațiilor asiguratorilor licențiați din Republica Moldova, în anul 2016 deținătorii unităților de transport din regiunea transnistreană au procurat
aproximativ 16 mii de polițe de asigurare de răspundere civilă auto, ceea ce denotă că acest număr de autoturisme circulă constant pe malul drept al Nistrului. Majoritatea dintre aceștia circulă în baza procurilor eliberate de așa-numitele structuri din stânga Nistrului.

Reamintim că de la 1 aprilie 2017 cetăţenii cu permis de conducere al Republicii Moldova, nu vor mai putea circula pe drumurile publice a Moldovei cu vehicule înmatriculate în regiunea transnistreană. Astfel, ei vor trebui să înmatriculeze vehiculele cu o reducere de 70%, despre care s-a menţionat mai sus, sau să scape de ele.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,257
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!