Viitoarea Toyota Supra va utiliza motoare BMW! (Video)
13 Februarie 2017, 17:39
Pe internet s-au scurs primele date tehnice ale viitoarei Toyota Supra MKV, care va fi dezvăluită în toamna anului 2017, în cadrul Salonului Auto de la Tokyo. Potrivit unor informaţii preluate dintr-o broşură oficială (veridicitatea căreia este una dubioasă, având în vedere că pe imagini este reprezentat conceptul Toyota FT-1 Graphite Concept din 2014), viitoarea generaţie Supra va avea sub capotă motoare BMW! Viitoarea Supra MKV va fi construită pe o platformă comună cu succesorul lui BMW Z4, iar iniţial se anunţa, că sportivele vor utiliza propulsoare diferite, în timp ce bavarezul trebuia să utilizeze propulsoare convenţionale, Supra trebuia să se aleagă cu o propulsie hibridă. Ultimele informaţii indică însă, că viitoarea Toyota Supra va fi disponibilă cu două propulsoare BMW la alegere! Astfel, cei de la Toyota vor primi de la bavarezi nu doar propulsoare diesel pentru modelele sale convenţionale, dar şi pe benzină, pentru sport-car-ul Supra!
Unul din ele va fi benzinarul turboaspirat de 2.0 litri în 4 cilindri (N20B20), destinat versiunilor incipiente, care va fi oferit în două versiuni de putere, 192 CP (320 Nm) sau 252 CP (400 Nm), în timp ce unitatea de top de 3.0 litri în 6 cilindri în linie (B58B30), va dezvolta 340 CP şi 450 Nm. Astfel, versiunea de top va avea 3.0 litri şi 6 cilindri în linie, cu două turbocompresoare şi putere comparabilă cu legendara Supra MKIV cu al său nu mai puţin legendar propulsor, 2JZ-GTE. Totuşi, noua Supra va fi mai rapidă, având o greutate mai mică – 1,430 kg versus 1,640 kg. Versiunile cu propulsoare în 4 cilindri vor fi şi mai uşare – 1,350 kg. Se pare că cele din urmă vor pune cruce pe modelul Toyota GT86…
Greutatea redusă în comparaţie cu legendarul predecesor, este motivată şi de dimensiunile mai compacte ale noii Supra, care va avea 4,380 mm în lungime (-140 mm), 1,830 mm în lăţime (+20 mm), 1,280 mm în înălţime (identică) şi un ampatament de 2,470 mm (-80 mm). Astfel, tindem să credem că noua Supra nu va mai avea o formulă de sport-car 2+2 ci va fi oferită doar cu două locuri. Motorizările în 4 cilindri vor avea jante de 18 inch, în timp ce versiunea de top cu propulsor în 6 cilindri va avea jante de 19 inch. Sperăm că va exista şi o versiune de performanţă, care va putea concura direct cu Honda NSX şi Nissan GT-R, cele din urmă oferind în jur de 600 CP…

Mai jos puteţi vedea şi un filmuleţ recent în care apar prototipurile viitoarelor Toyota Supra şi succesorului lui BMW Z4 Roadster, care exercită derapaje controlate pe un circuit înzăpezit de teste.
Dacă ascultaţi sunetul evacuării prototipului Suprei, veţi auzi notele caracteristice motoarelor bavareze. Ambele modele vor fi produse începând cu anul 2018 la uzina Magna Steyr din Graz, Austria.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,497
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!