Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z
Acest FIAT 500 are peste 400 CP şi costă cât un Porsche 718 Cayman S!
24 Martie 2017, 11:23
Probabil, unul dintre cele mai demenţiale proiecte de tuning pentru FIAT 500 este proiectul Ares de la atelierul german Pogea Racing.
Conform celor de la Pogea Racing, nu a rămas o piuliţă neatinsă în procesul de modificare – practic totul a fost schimbat şi îmbunătăţit pe parcursul a 4 ani de elaborare a acestui proiect!
Bazat pe versiunea dinamică Abarth 500, micuţul Ares vine cu un propulsor modificat substanţial de 1.4 litri turbo, care datorită imensului turbocompresor, care abia de mai încape sub capotă, dezvoltă 404 CP (+269 CP) şi 445 Nm (+240 Nm)! Cuplul maxim este limitat electronic.
Având o greutate de doar 977 de kilograme cu rezervorul plin, monstruleţul accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.7 secunde (se putea şi mai bine dacă ar fi avut aderenţă mai bună) şi atinge o viteză maximă de 288 km/h!
Pentru a ţine în frâu aceste performanţe năucitoare pentru un automobil atât de micuţ, cei de la Pogea Racing instalează o suspensie ajustabilă KW Clubsport, ranforsări la
elementele suspensiei, un sistem de frânare performant cu discuri de frână de 322 mm şi etriere în 6 pistoane şi jante de 18 inch „încălţate” în cauciucuri Michelin Pilot Sport. Performanţele
sunt completate de un kit exterior realizat din fibră de carbon, care include capota, barele de protecţie şi aripile evazate cu 48 mm realizate integral din fibră de carbon.
Fibra de carbon este pe
larg utilizată şi sub capotă.
Interiorul este retapiţat în
piele bicoloră şi Alcantara.
Cât costă această bijuterie, vă veţi întreba? Mult! Exagerat de mult! Preţul pentru Pogea Racing Ares începe de la 58,950 de euro (inclusiv automobilul donator care costa 18,900 de euro) şi poate ajunge la 62,000 de euro, dacă
sunt bifate toate opţiunile! Cu aceşti bani poţi procura un Porsche 718 Cayman S bine dotat, care va fi la fel de rapid, chiar un pic mai rapid decât hatchback-ul italian! Cei de la Pogea Racing vor construi doar 5 astfel de
exemplare. Pentru cei ce îşi doresc doar modificarea propulsorului, fără alte modificări, aceasta va costa 21,000 de euro.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
801
GALERIE FOTO (25 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!